Friss hírek

A Haas elárulta, ki veheti át Mazepin helyét

Pietro Fittipaldit hívhatja be a Haas csapata arra az esetre, ha Nikita Mazepin nem folytathatja a szereplést a Forma-1-ben – ezt maga az istálló csapatfőnöke, Günther Steiner árulta el a minap.

Az orosz pilóta jövője azt követően került veszélybe, hogy a Haas csapata a barcelonai teszt utolsó napjára eltávolította orosz főszponzora, az Uralkali logóit versenyautójáról az orosz-ukrán háború miatt.

Az orosz vállalat egyik tulajdonosa Mazepin édesapja, Dmitry, az Uralkali pedig 2021 óta névadó támogatója az amerikai csapatnak – amióta Nikita Mazepin náluk versenyez. A fiatal pilóta a barcelonai tesz zárónapján ugyan autóba ülhetett, Günther Steiner csapatfőnök azonban újságíróknak elismerte, jövőjét „meg kell oldani”.

Hirdetés
 

A Haas csapata jövő héten vizsgálja majd felül együttműködését az Uralkalival. Steiner a minap egy interjúban elárulta, ha Mazepin nem tarthatja meg ülését, a tartalékosuk, Pietro Fittipaldi ül autóba.

„Ha Nikita valamiért nem tud vezetni, az első hívás Pietróhoz fut be” – mondta a szakember. „Néhány éve már velünk van, és aztán meglátnánk, mit csinálunk ezután.”

„De Pietro okkal van nálunk. Az elmúlt években szükségünk volt egy tartalékosra a COVID miatt, ő pedig mindig itt volt. Ismeri a csapatot, ismeri az autót ahhoz, hogy egyik napról a másikra beugorjon. Nincs jobb opciónk Pietrónál jelenleg.”

A brazil pilóta egyébként két versenyen már rajthoz állt a Haas színeiben, amikor 2020-ban a súlyos balesetet szenvedett Romain Grosjean nem állhatott rajthoz a Szahíri Nagydíjon, valamint az abu dhabi szezonzárón.

Fittipaldi legutóbb tavaly decemberben vezetett F1-es autót az abu dhabi idényzáró teszten.

Steiner a pénteki sajtótájékoztatón elismerte, „nem minden múlik rajtuk” Mazepin jövője kapcsán, mivel „kormányok is érintettek, felettük pedig nincs hatalmam”.

Mazepin közösségi oldalán üzent, azt mondta, nehéz időszak ez számára, és „nincs kontrollja sok olyan dolog felett, ami elhangzott, vagy ami megtörtént”.

„Arra fókuszálok, amit kontrollálni TUDOK azzal, hogy keményen dolgozom, és a legjobbat nyújtom a Haas F1-es csapatánál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!