Friss hírek

A Haas elárulta, miért nem Hülkenberget választotta

Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team in the FIA Press Conference.
French Grand Prix, Thursday 20th June 2019. Paul Ricard, France. Hülkenberg
A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner elárulta, miért döntöttek úgy, hogy megtartják Romain Grosjeant a 2020-as szezonra ahelyett, hogy leszerződtetik Nico Hülkenberget.

Az amerikai istálló csütörtökön jelentette be, jövőre is változatlan felállással, a Kevin Magnussen – Romain Grosjean kettőssel vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek.

Pedig a csapat listáján Nico Hülkenberg is szerepelt, akinek az idei szezon végén távoznia kell a Renault-tól.

Günther Steiner Szingapúrban elárulta, miért döntöttek végül a folytonosság mellett.

„Nehéz döntés volt, hiszen mindketten kiváló versenyzők, és persze remélem, hogy Nico az F1-ben marad. Kedvelem őt, remek pilóta” – mondta a csapatfőnök.

„Viszont végül úgy döntöttünk, hogy megtartjuk Romaint. Már négy éve itt van a csapatnál, ismerjük az erősségeit és a gyengeségeit. Tudjuk, hogyha jó napja van, ő egy kiváló versenyző. És nagyon jól ismeri a csapatot.”

„A legfőbb probléma idén az, hogy az autónk nem úgy teljesít, ahogy szeretnénk – és végső soron ennek semmi köze a versenyzőkhöz. Az autóval van a baj, és ezzel pontosan tisztában vagyunk.”

„Ha változtatnánk egyik versenyzőnkön, nem tudom, hogy az segítene-e minket abban, hogy jobbá tegyük az autót. Lehet, de lehet, hogy nem. Hiszen egy új srác nem tudná, honnan indultunk.”

„Romain rendkívüli módon kivette a részét abból, hogy megértsük, miért állunk ilyen rosszul az autóval. Nagy segítséget jelentett. És nem akarunk újabb ismeretlen tényezőket, vagy kockázatokat.”

Arra a kérdésre, hogy voltak-e egyéb tényezők, melyek Hülkenberg ellen szóltak, Steiner kifejtette: „A legfőbb dolog ez volt. Hogy szeretnénk-e megtenni ezt a lépést, és integrálni akarunk-e egy új elemet a csapatba? Ez volt a legfőbb oka annak, hogy Romain mellett döntöttünk. Mert tudjuk, mit kapunk vele.”

A Haas csapatfőnöke cáfolta, hogy Hülkenberg fizetési igényei miatt hoztak ilyen döntést. Azt viszont világossá tette, hogy hivatalos ajánlatot nem tettek a németnek.

„Szeretném tisztázni: Romain mellett döntöttünk, de fogalmam sincs, hogy Nico jött-e volna.”

„Beszéltünk, de soha nem tettünk formális ajánlatot. Szóval nem tudom, hogy elfogadta-e volna, vagy sem – erről őt kell megkérdezni.”

Hülkenberg egyébként azt mondta Szingapúrban, nem csalódott a Haas döntése miatt, ugyanakkor jól tudja: F1-es jövője most már nem az ő kezében van.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

A Haas elárulta, miért nem Hülkenberget választotta
A Mercedes nem árulja el, mire költötte fejlesztési zsetonjait
Élő közvetítés: Ismerkedj meg a 2021-es Mercedesszel!
Megmutatta új F1-esét a Mercedes!
Már a bemutató előtt mutogatja új autóját a Mercedes