Friss hírek

A Haas F1 Team részvétele 100%-ig biztos 2016-tól

Az amerikai F1-es istálló leendő csapatfőnökének nincs kétsége afelől, hogy két év múlva ott lesznek a rajtrácson, ám azt egyelőre nem tudni, melyik pilótákkal.


Az amerikai F1-es istálló leendő csapatfőnökének nincs kétsége afelől, hogy két év múlva ott lesznek a rajtrácson, ám azt egyelőre nem tudni, melyik pilótákkal.

„100 százalék, hogy 2016-ban ott leszünk a rajtrácson! Persze mindig történhet valami, de anyagilag és technikailag is biztos a hátterünk, ott a szerződésünk a Ferrarival is, az épületeink megvannak, és cégünk, a Haas Automation (a csapattulajdonos Gene Haas maró- és forgácsoló gépeket gyártó vállalkozása – a szerk.) stabil lábakon áll”- nyilatkozta a Motorsport-Total.com munkatársának Günther Steiner, a Haas F1 Team csapatfőnöke.

Szerinte a kiscsapatok nehéz anyagi helyzete sem riasztja el őket. „A mi helyzetünk teljesen más. A Ferrarival technikai partnerként szorosan összedolgozunk majd. Nem akarjuk újra feltalálni a kereket, egy biztos alapról akarunk építkezni. Jövő évtől bevezetik a szabályt, hogy más gyártóktól több alkatrészt lehet majd vásárolni, és mi ezt teljes mértékben kihasználjuk majd.”

„Az aerodinamika teljes egészében a mi feladatunk lesz, mi építjük a kasztnit, de például a váltót, a felfüggesztést vagy a motort a Ferraritól vásároljuk. A karosszériát eleinte Európában építjük majd, hiszen ott ismerik ennek minden csínját-bínját, de idővel mindent az USA-ba fogunk átszervezni.”

Az érdemi munka még nem indult el a 2016-ban debütáló projektnél, de a háttérben már javában zajlik a munka: „A szélcsatornás munka januárban kezdődik. Akkor állnak majd munkába az első embereink is. Jelenleg 10-15 alkalmazottunk van, akik főként adminisztratív munkát végeznek. De január elsejével már többeket is leszerződtettünk.”

„A pilóták kérdése mindig egy érzelmekkel teli döntés, de mi most még nem döntöttünk. Az ezzel kapcsolatos konkrét megbeszélések jövő év közepére várhatóak”- folytatta Steiner.

Ha amerikai csapat, akkor a hírekben egyből megjelenik Danica Patrik neve, és a csapatfőnök ezúttal sem kerülhette el a pilótanővel kapcsolatos kérdést. „Danica Patrick a Haas-csapatban versenyez a NASCAR-ban, szóval a kapcsolat elég közeli. Konkrét terv azonban nincs a szerződtetésével kapcsolatban. De tudjuk, soha ne mondd, hogy soha!”

A csapatnak Amerikában, Észak-Karolinában lesz a főhadiszállása, és ahogy a csapatfőnök is említette, néhány éven belül mindent onnan irányítanának, de egy logisztikai központjuk biztosan lesz Angliában is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek