A Haas főnöke azt mondja, nem akarta megalázni Schumachert - F1VILÁG.HU

A Haas főnöke azt mondja, nem akarta megalázni Schumachert

HIRDETÉS
Nem akarta tartalékversenyzőként marasztalni a Haas csapatánál Mick Schumachert azt istállót irányító Günther Steiner. A szakember szerint ez elég megalázó lett volna a német versenyző számára.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 20: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Sunday November 20, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Schumacher két szezont töltött el az amerikai istállónál, a vezetőség azonban végül nem hosszabbította meg szerződését a 2023-as szezonra. Azóta már az is kiderült, a fiatal pilóta idén nem lesz tagja az F1-es mezőnynek, a Mercedes tartalékversenyzőjeként azonban a száguldó cirkuszban marad.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elárulta, valójában fel sem merült benne az, hogy tartalékversenyzői szerepkört kínál fel a német pilótának.

„Hogy őszinte legyek, nem kértem őt meg erre. Mindig nehéz ügy, ha egy olyasvalakit, aki versenyzett a csapatnál, lefokozunk tartalékosnak. Kétlem, hogy örült volna neki” – mondta a szakember. „Nem keresett meg ezzel, és én sem akartam őt.”

„Egy kicsit olcsó dolog lett volna azt kérdezni tőle, hogy ’nem engedjük, hogy vezesd az autót, de szeretnél a tartalékversenyzőnk lenni?’.”

Schumacher két szezonja alatt 43 versenyen állt rajthoz, és összesen 12 pontot gyűjtött a Haas csapatának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!