Friss hírek

A Haas főnöke egy balesetmentes utcai versenyért fohászkodik

A következő két hét során két különböző kontinensen áll rajthoz az F1 mezőnye, ezért Günther Steiner abban bízik, a hétvégi utcai pályán egyik pilótája sem töri össze az autóját. Ez csak bonyolítaná a logisztikai kihívást.

Intenzív menet vár az F1 mezőnyére a következő másfél-két hét során, hiszen hétvégén az azerbajdzsáni Bakuban állomásozik a sorozat, ahonnan jövő hét elején rögtön tovább utazik a kanadai Montrealba. A sűrű menetrendet és a csapatnál idén elkönyvelt baleseti károkat figyelembe véve Günther Steiner abban bízik, a pilótáinak sikerül probléma nélkül teljesíteni a soron következő futamot. Ezt elsősorban Mick Schumacher miatt mondhatja, hiszen ő volt az, aki idén már két utcai futamon, Szaúd-Arábiában és Monacóban is balesetet szenvedett.

„A kihívást az jelenti, hogy egyik kontinensről utazunk a másikra. Hosszú az út, és a csapat keményen dolgozik azon, hogy minden rendben legyen. Minden azon múlik, hogy legyen egy jó csapatunk, ami keményen dolgozik. Nagy a kihívás, mert mindössze néhány napunk van a két verseny között. Egy sérült autó csak tovább nehezítené a dolgunkat, szóval remélem, hogy Bakuban semmit sem törünk össze” – fogalmazott az ősztrák szakvezető.

Hirdetés
 

Az F1 jövő évi tervei között szerepel egy kevésbé szövevényes versenynaptár kialakítása, amelynek keretében a földrajzilag egymáshoz közel eső futamokat egymást követően rendeznék meg. Steiner szerint ez az F1 elnökének egyik kiemelt célja.

„A jövő évi terveket tekintve nagyszerű lenne, ha régiók szerint fűznénk össze a versenyeket. Tudom, hogy Stefano [Domenicali] keményen dolgozik ezen, és ennek látni fogjuk az eredményét.”

A soron következő futamra visszakanyarodva Steiner elárulta: az idei autójuk képes jó eredményt elérni, de szükségük lenne arra, hogy végre minden a helyére kerüljön.

„A pálya két részre osztható: nagyon gyors és nagyon kanyargós. Spanyolországban sokat javítottunk az autó beállításain, így jelenleg minden körülményhez jól tudunk alkalmazkodni. Már várom a versenyt” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!