A Haas főnökének egy időre elment a kedve az újoncoktól - F1VILÁG.HU

A Haas főnökének egy időre elment a kedve az újoncoktól

Günther Steiner szerint a Haas Forma-1-es istállójának tapasztalt pilótákra van szüksége, ha el akarja érni a céljait.

Zűrös időszakot tudhat maga mögött a Haas csapatvezetőjeként Günther Steiner, aki az utóbbi két szezon tapasztalatai alapján úgy fogalmazott: jelenleg nincs kedve újoncokat versenyautóba ültetni. Az osztrák szakvezető azt követően élt ilyen kijelentéssel, hogy 2020 végén két F2-ből fellépő pilóta, Mick Schumacher és Nikita Mazepin kedvéért menesztette tapasztalt pilótapárosát, Kevin Magnussent és Romain Grosjeant. Mazepin rövid időn belül a baleseteiről és a megpördüléseiről vált híressé, de Schumacher néhány pontszerzését is beárnyékolták csúnya autótörések.

A két ifjú pilótától végül megvált a Haas, amely azóta visszatért a sokat látott versenyzők alkalmazásához: Mazepin helyére az amerikai sportautózás világából csábították vissza Magnussent, Schumacher ülését pedig a Le Mans-t is megjárt, tartalékpilótaként tevékenykedő Nico Hülkenberg kapta. Steiner elégedett a jelenlegi párosítással, így eszébe sem jut ismét újonc pilótával kockáztatni.

 

„Jelenleg nincs hangulatom egy újonchoz” – fogalmazott. „Ha most kérdeznek, a tapasztalt pilótákra szavazok. Egy újonc mindig kockázattal jár, de ott van a lehetőség is arra, hogy rátalálunk egy hihetetlen tehetségre. Mindenesetre jelenleg a csapatnak tapasztalt pilótákra van szüksége ahhoz, hogy fejlődjön és előrébb jusson.”

 „Még mindig a miénk a legfiatalabb csapat az F1-ben, miközben a többiek egyre jobbak és jobbak lesznek. Nekünk is ezt az utat kell járnunk. Erre a legjobb mód olyan embereket alkalmazni, akik tudják, mit csinálnak – például olyan pilóták, akik tapasztaltak, például Nico. Több csapattal is rajthoz állt már a középmezőnyben, mi pedig igyekszünk építeni a tanácsaira.”

A tavalyi szezon során annak a lehetősége is felmerült a paddockban, hogy idén a nyolcszoros futamgyőztes Daniel Ricciardo érkezik a Haashoz. Ricciardo végül úgy döntött, egy év pihenőt vesz ki. Arra a kérdésre, hogy 2024-ben opció-e az ausztrál pilóta a Haas számára, Steiner az alábbit reagálta.

„Három verseny után kicsit korai a pilótáink lecseréléséről beszélni, emellett nem tudom, Daniel mit akar kezdeni az életével. Előbb ezt kell kitalálnia, de később talán megkeres minket. Mi jelen pillanatban a saját versenyzőinkkel foglalkozunk, és azon vagyunk, hogy számukra a lehető legjobb feltételeket megteremtsük. Meglátjuk, hat-nyolc hónap múlva hol fogunk állni” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Haas főnökének egy időre elment a kedve az újoncoktól
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!