A Haas hamarosan szerződést hosszabbít Schumacherrel - F1VILÁG.HU

A Haas hamarosan szerződést hosszabbít Schumacherrel

HIRDETÉS
A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner elmondása szerint Mick Schumacher hamarosan aláírhatja új, 2022-re szóló szerződését az amerikai istállóval.
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 16: Mick Schumacher, Haas F1 during the British GP at Silverstone Circuit on Friday July 16, 2021 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A német tehetség idén debütált a Forma-1-ben a Haas színeiben, és bár az elmúlt hetekben lehetett hallani olyan híreket, melyek szerint az útját egyengető Ferrari 2022-ben már az Alfa Romeo egyik autójába ültetni, most úgy tűnik, marad az amerikai csapatnál.

Bár autója a mezőny egyik, ha nem a leggyengébbjének számít, Schumacher rendre képes meglepni csapatát erős teljesítményével: az Azeri Nagydíjon érte el eddigi legjobb eredményét, amikor a 13. helyen ért célba.

Csapattársa, Nikita Mazepin már érvényes szerződéssel rendelkezik a következő idényre, ezt Günther Steiner csapatfőnök is megerősítette, aki egyúttal beszélt arról is, Schumacherrel is közel a megállapodás.

„Van néhány dolog, amit még tisztázni kell. Ez egy három fél közti szerződés, hiszen neki megállapodása van a Ferrarival” – mondta Steiner. „Még néhány helyen fel kell tenni a pontot az i-re, és aztán megleszünk.”

„Mick sem próbálja azt mondani, hogy nem írt még alá, de vannak megállapodások… Mivel három félről van szó, mindig nehezebb az ilyen, mint amikor két fél között születik egy megállapodás.”

Schumacher nemrég azt mondta, feladatára, a versenyzésre fókuszál, de szeretné, ha a Magyar Nagydíjat követő nyári szünetben tisztázódna jövője.

„Itt lesz a nyári szünet, jön a nyári leállás. Ekkor állok majd rá igazán erre, ekkor fogok erre fókuszálni” – mondta a 22 esztendős német.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!