A Haas még nem tárgyalt Schumacherrel a folytatásról - F1VILÁG.HU

A Haas még nem tárgyalt Schumacherrel a folytatásról

HIRDETÉS
Nem kezdett még el tárgyalni a 2023-as szezonról Mick Schumacherrel a Haas Forma-1-es csapata – erről az istállót irányító Günther Steiner beszélt nemrég.
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - APRIL 07: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on Thursday April 07, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)

A fiatal német pilóta idén második szezonját tölti az F1-ben, és miközben tavalyi teljesítményével nagyon elégedett volt csapata, idén rengeteg kritika is érte egyrészt balesetei, másrészt a vártnál gyengébb teljesítménye miatt. A Brit Nagydíjon ugyanakkor megtört a jég Schumacher számára, aki megszerezte első F1-es pontjait is, az elmúlt időszakban pedig meglehetősen jó teljesítményt tudott nyújtani csapattársához, a jóval rutinosabb Kevin Magnussenhez képest is. 

Hamarosan pedig dönteni kell arról, hol folytatja 2023-ban pályafutását – jelenlegi csapatával viszont még nem kezdődtek meg a tárgyalások, erről főnöke, Günther Steiner beszélt nemrég.

„Nem igazán tudom, hogy mit lépett Mick, mi még nem beszéltünk vele a jövő évi ülésről” – mondta a szakember a RacingNews365.com című internetes lapnak. „Nem beszélt még velünk, és mi sem beszéltünk vele. Látni szeretnénk, mi történik.”

Schumacher jó barátja, Sebastian Vettel közvetlenül a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, a szezon végén befejezi F1-es pályafutását. Egy darabig úgy tűnt, a rutinos pilóta helyére Schumacher érkezhet majd jövőre, az Aston Martin azonban a hungaroringi versenyt követő hétfőn bejelentette, Vettel ülését Fernando Alonso kapja majd.

„Ez az Aston Martin-dolog nagyon gyorsan történt, senkinek sem volt igazán ideje arra, hogy elgondolkodjon rajta” – magyarázta Günther Steiner. „De voltak pletykák, miszerint ő válthatja majd Vettelt – ez az elképzelés viszont nagyon hamar dugába dőlt. De nem néztük még, hogy mit csinálnak a többiek.”

Steiner azt megerősítette, a Schumacher jövőjével kapcsolatos döntést a Ferrarival közösen hozzák majd meg, „egyoldalú” döntést egyik fél sem hozhat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!