Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A Haas megbirkózna a Hülkenberg/Magnussen párossal

Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team on the grid.
German Grand Prix, Sunday 28th July 2019. Hockenheim, Germany.
Fotó: Renault
A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner azt mondja, nem látja okát annak, miért ne lehetne Nico Hülkenberg Kevin Magnussen csapattársa 2020-ban.

Hülkenberg az idei szezont követően távozik a Renault csapatától, a francia istálló ugyanis leszerződtette Esteban Ocont a következő idényre.

Úgy tudni, Hülkenbergnek esélye van arra, hogy átvegye Romain Grosjean helyét a Haas csapatánál, így Kevin Magnussen csapattársa lehet jövőre.

A két versenyző viszonya nem felhőtlen: a 2017-es Magyar Nagydíjon összetűzésbe keveredtek a pályán, majd amikor Hülkenberg megpróbálta számon kérni Magnussent a történtekért, a dán versenyző nemes egyszerűséggel közölte versenytársával, „nyald meg a golyóimat!”

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint viszont nem lenne probléma, ha ők ketten lennének az istálló versenyzői jövőre.

„Kezelnénk a dolgot. Nem gondolkodom ezen, mert ez nem róluk szól, hanem a csapatról. Mindannyian felnőttek vagyok, ez pedig egy üzlet” – mondta a szakember.

„Meggyőződésem, hogy mindenkinek van olyan kollégája, akivel nem szeret együtt dolgozni. De ez üzlet. Én így látom. Praktikusnak kell lenni az efféle dolgokban. Viszont ez nem olyasvalami, ami befolyásolja azt, hogy mit csinálunk. Ez az ő problémájuk, nem a miénk.”

Hülkenberg már jelezte egyébként, szívesen lenne Magnussen csapattársa – a csapattársak pedig nem szükségszerűen a legjobb haverok a Forma-1-ben.

„Örülnék neki! Őszintén szólva egy csapattárs az csak csapattárs. El kell fogadni. Valakivel jól kijössz, de erre nem igaz van szükség. Talán jobb, de nem tudom. De kétlem, hogy ez bármikor is megfúrná a szerződésem.”

Magnussen is beszélt kettejük viszonyáról: a dán azt mondja, mindössze egy összetűzésük akadt eddig a versenypályán.

„Túldramatizálták a dolgot, kezdek belefáradni a dologba” – mondta a Haas versenyzője.

„Köztem és Nico között egy incidens volt Magyarországon, még két éve. Hihetetlen, hogy még mindig erről beszélünk. Nem sok olyan versenyző van, akik barátok a pályán kívül. Köszönünk egymásnak, ha találkozunk a versenyzői parádén, de nincsenek köztünk problémák.”

Magnussen azt mondja, versenyképes csapattársak akar magának – legyen szó akár Grosjeanról, akár valaki másról.

„Nyilván erről még nincs döntés. De bárhogy is lesz, én elégedett leszek. Most is az vagyok, és akkor is az lennék, ha valaki más lenne a csapattársam. Egy középcsapatnál fontos, hogy az embernek erős csapattársa legyen – olyan, akit nagyra értékelnek.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS