Friss hírek

A Haas minden pénzét az F1-es autójára költi

Az idei szezonra semmilyen szervezeti változásra nem készül a Haas Forma-1-es csapata, ami minden erejével azon dolgozik, hogy a lehető legjobb autóval hajtson pályára a 2023-as szezonban.

A Haas F1-es istállója még tavaly októberben jelentette be új névadó szponzora, a MoneyGram érkezését, amivel az alakulat létfontosságú bevételhez jutott a 2023-as szezont megelőzően. A téli felkészülés során számos terület fejlesztésébe fektethetett volna a csapat, Günther Steiner azonban elárulta: számukra az autó fejlesztése az első, így egyelőre nem változtatnak azon a működési struktúrán, amit a 2016-os érkezésük óta követnek. A Ferrarihoz fűződő szoros száluk így továbbra is fennmarad.

„Az autóra akarunk költeni. Jelenleg bármivel rendelkezünk, azt az autóba fektetjük. Másra jelen pillanatban nem fordítunk összeget. A jelenlegi rendszereinket szeretnénk megerősíteni, miközben minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az autónk gyors legyen. Semmi másra nem koncentrálunk.”

Hirdetés
 

„Előbb álljunk stabil lábakon, a változtatások csak ezt követően jöjjenek, különben még túlvállaljuk magunkat. Most megtartjuk a meglévő struktúrát, és kihozzuk belőle a legtöbbet. Ha saját alkatrészek gyártásával tudunk spórolni, azt megtesszük, de nem azonnal” – magyarázta a csapatvezető.

A MoneyGram érkezésével a Haas helyzete kétségkívül sokat javult, Steiner azonban nem gondolja, hogy pénzügyileg bármikor is nagy bajban lettek volna.

„Úgy fogalmaznék, hogy sosem voltunk rossz helyzetben. 2020-ban a pandémia következtében nem voltunk könnyű helyzetben, mindenesetre igen, úgy gondolom, most nagyon stabil állapotba kerültünk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!