A Haas nem lesz a Ferrari kiscsapata

Nem a Ferrari ’B-csapataként’ debütál majd a Forma-1-ben jövőre a Haas, noha az amerikai istálló szoros technikai partnerségben dolgozik együtt az olaszokkal.


Nem a Ferrari ’B-csapataként’ debütál majd a Forma-1-ben jövőre a Haas, noha az amerikai istálló szoros technikai partnerségben dolgozik együtt az olaszokkal.

A Ferrari múlt ősszel jelentette be, hogy 2016-tól kezdődően motorokat szállít majd a Haasnak, mely csapat profitál abból is, hogy a technikai szabályok értelmében már egyre kevesebb alkatrészt kell saját magának legyártania.

Ez pedig azt jelenti, a felfüggesztés bizonyos elemei, a fékek, a felfüggesztés, az üzemanyagtank, és még számos egyéb elem érkezik Maranellóból.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a minap egy interjúban azt mondta, a karosszériát abszolút házon belül készítik, autójuk pedig teljesen másképp fog kinézni jövőre, mint a Ferrarié.

„Azt gondolom, a Ferrari számunkra egy kiváló partner lesz, mely segíti az F1-es bemutatkozásunkat” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak, majd reagált azokra a pletykákra is, melyek szerint Kimi Räikkönen akár náluk is folytathatja pályafutását a jövőben.

„Nem beszéltünk a Ferrarival a versenyzőkről. Nincsenek arra vonatkozó tervek, hogy mi leszünk a ’B-csapatuk’, vagy azt csináljuk, amit ők akarnak. Nem ez a terv.”

„A kapcsolatunk remek, de azért akarunk a Forma-1-be jönni, hogy versenyezzünk, és megkérdeztük tőlük, hogy szeretnének-e a technikai partnereink lenni.”

Steiner kifejtette, a Haas már rögtön első évében pontokért akar harcolni.

„Az időmérőn a középmezőnyben, a 12-14. helyek környékén akarunk lenni, és szeretnénk a pontszerző zóna ajtaján kopogtatni. És aztán ki tudja? Már jövőre annyi pontot akarunk gyűjteni, amennyit csak tudunk.”

A csapat egyébként kizárta annak lehetőségét, hogy épít egy tesztautót már az idei évre, hiszen egyelőre az FIA megerősítésére vár, miszerint jövőre valóban debütálhat a sorozatban.

„Túl drága lenne csak úgy elmenni tesztelni, hogy aztán később egy öregecske autónk legyen. Akkor kezdünk majd el tesztelni, amikor jövő februárban hivatalosan is megkezdődik a tesztidőszak, előtte szimulációkat végzünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!