Friss hírek

A Haas sérült munkatársa otthonról üzent: váltsanak száraz gumikra!

A Haas zseniálisnak tűnő húzása a Magyar Nagydíjon egy éppen otthon lévő stratégától érkezett: a csapat munkatársa még Ausztriában sérült meg egy kerékpárbalesetetben.

A Magyar Nagydíj rajtja előtt, a felvezető kört követően a Haas behívta versenyzőit a bokszba, hogy autóikon az intermediate abroncsokat slickekre cseréljék a száradó pálya miatt. 

Az ötlet remek húzásnak tűnt, és hozzásegített Kevin Magnussent ahhoz, hogy pontot szerezzen a Hungaroringen. 

Az FIA azonban nem értékelte a Haas stratégiáját, sőt: a versenybírák a futamot követően mindkét pilótát 10 másodperces büntetéssel sújtották, mivel a szabályok értelmében a felvezető körön nem adhat a csapat instrukciókat a versenyzőknek. 

Mint kiderült, az ötlet egy éppen otthon gyógyuló stratégától érkezett, aki Ausztriában eltörte a kezét, miután elesett kerékpárjával. 

„Ő általában a versenyen van, de Ausztriában elesett a biciklijével, és haza kellett mennie, hogy megoperálják” – nyilatkozta Günther Steiner csapatfőnök. 

„Ha onnan indulunk, ahova felsorakoztunk volna, és nem csinálunk semmit másképp, akkor nehéz bármi előnyre szert tenni” – folytatta. „Kevin ki akarta próbálni a vizes pályára alkalmas gumikat, aztán látta a felvezető körön, hogy szárad a pálya.”

„Aztán volt egy nagyon rövid beszélgetés a stratégáink között, akik közül az egyik Angliában ül ezen a héten, mert eltörte a kezét múlt héten. Szóval egyikük azt mondta, hogy „hé, váltsunk szárazra, szárad a pálya. Ez egy lehetőség,” Aztán nagyon-nagyon gyors volt a döntés, hogy csináljuk ezt.”

„Megbeszélték egymás között, és aztán megcsináltuk. Nem volt nagy beszélgetés, vagy ilyesmi. Csak jó ötletnek tűnt, és úgy voltunk vele, próbáljuk ki, soha nem lehet tudni. Nem volt vesztenivalónk.”

A pontok természetesen boldoggá tették a csapatot: a büntetés ellenére Kevin Magnussen pontszerző helyen maradt, így a tizedik helyért járó egy pontot megkapta a Haas. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!