Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner elárulta, örülne annak, ha Mick Schumacher velük debütálhatna a királykategóriában.

A német versenyző jelenleg élen áll a Forma-2-es sorozat tabelláján, és jó eséllyel 2021-ben bemutatkozhat a száguldó cirkuszban. Bár Schumacher az elmúlt időszakban főleg az Alfa Romeo lehetséges pilótájaként emlegették, a Ferrari másik partnercsapata, a Haas is szóba jöhet számára.

Az amerikai istálló viszont egyelőre még nem döntött: jelenlegi versenyzőin kívül a Ferrari juniorjai, Nico Hülkenberg, vagy akár Nikita Mazepin is szóba jöhet.

„Szorosan együttműködünk a Ferrarival, ha tehát a Forma-2-ből merítünk pilótát, valószínűleg a Ferrari versenyzője lesz” – mondta a szakember a német Sport 1 televíziónak, hozzátéve: a legnagyobb név kétségkívül Mick Schumacher lenne.

„Nem lennék ellene! Ki ne akarna egy Schumachert újra a Forma-1-ben? Főleg abban a formában, amiben most van! De a Ferrari dönti el, hogy kit küld, nem mi. Mondhatjuk, hogy egyik vagy másik pilótát szeretnénk, de nem tudom, milyen szerződése van a Ferrarinak juniorpilótáival.”

Nico Hülkenberggel kapcsolatban Steiner elárulta, nem ült még le tárgyalni a német pilótával.

„Nem beszéltem Nicóval az elmúlt pár hétben” – mondta a Haas csapatfőnöke.

„Csapatként fontos, hogy tudjuk, mit is akarunk, mielőtt közeledünk valakihez. Nicót nagyra tartják az F1-ben, és tudjuk, mire képes, de tisztességtelen lenne részünkről, ha elkezdenénk tárgyalni valakivel, mielőtt tudnánk, hogy mi a legjobb számunkra.”

A pletykák szerint egyébként nem kizárt, hogy a Haas egyik versenyzője a most még a Forma-2-ben versenyző Nikita Mazepin lesz. Günther Steiner az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban egyeztetett is a pilóta dúsgazdag apjával.

„Mr. Mazepin szeretné, ha a fia a Forma-1-ben versenyezne. A fia pedig talán még nála is jobban akarja!” – mondta Steiner.

„De előbb el kell döntenünk, mit akarunk. Csak utána ülünk le olyan emberekkel tárgyalni, akik szeretnének velünk dolgozni.”

„Egyeztetek Mr. Mazepinnel, ugyanúgy, ahogy Nicóval, vagy a Ferrarival. Sok beszélgetés zajlik, és lassan dönteni is kell, hiszen be kell jelentenünk, hogy megtartjuk-e mostani pilótáinkat, vagy sem. Fel kell készülnünk a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!