Friss hírek

A Haasnál remélik, hozzásegíthetik Schumachert a Ferrari üléséhez

YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Mick Schumacher, Haas F1, with Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Thursday December 10, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner azt mondja, nagyon örülne annak, ha hozzásegíthetnék Mick Schumachert ahhoz, hogy egy napon a Ferrari versenyzője legyen.

A Forma-2-es sorozat tavalyi bajnoka idén az amerikai istálló színeiben mutatkozik be a királykategóriában: Schumacher a szintén újonc Nikita Mazepin csapattársa lesz majd, így a Haas csapatának bőven lesz majd feladata a fiatal pilóták nevelésében.

Günther Steiner csapatfőnök viszont kihívásként tekint erre, és biztos benne, Schumacher szépen helytáll majd a Forma-1-ben. Az ifjú pilóta elsődleges feladata a tanulás lesz 2021-ben, a csapat viszont nagy reményeket fűz hozzá.

„Abban a pillanatban, hogy eldöntöttük, két fiatal versenyzőt szerződtetünk, Mattia Binottóhoz fordultunk, tudván, hogy a Ferrari akadémiáján nem kevesebb, mint 5 versenyző van, aki a Forma-2-ben versenyez” – mondta a szakember a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. „És a döntés, hogy Schumacher csatlakozik hozzánk, Maranellóból érkezett.”

„Mindenekelőtt észben kell tartanunk azt, hogy Mick egy rendkívül kompetens csapatnál, a Premánál nőtt fel. És optimista vagyok, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni, úgy, ahogy Fittipaldival is sikerült nemrég. Pietro közel 2 évig nem versenyzett, beültettük az autóba Bahreinben és Abu Dhabiban, és egyáltalán nem végzett rossz munkát.”

„A titka a gyors fejlődésnek, hogy a lehető legkevesebb hibát kövesse el az ember, és annyi kört megtegyen, amennyit csak lehet. A gyorsaság lassan, de biztosan jön ezzel a folyamattal, hiszen szükség van a kilométerekre ahhoz, hogy önbizalmat szerezz és megtalált a határokat az autóval.”

A Haas csapatfőnöke Schumacher pályafutását a jelenleg már a Ferrarinál versenyző Leclerc karrierjével hozta párhuzamba.

„Gondoljunk csak bele abba, amin Charles keresztülment: a Sauberrel eltöltött első versenyein nem volt gyorsabb a csapattársánál, de folyamatosan tanult. És nekünk pontosan erre van szükségünk Micktől az első néhány futamon. És aztán a szezon második felében már lesz két olyan pilótánk, akik versenyezni tudnak!”

„Micknek idén csak tanulnia és fejlődnie kell. És aztán 2022-ben már olyan helyzetben lesz, hogy megmutathatja, mire képes a Forma-1-ben. Ezért rajtunk múlik, hogy olyan autót építünk és fejlesztünk-e, ami lehetőséget biztosít számára ehhez. Utána pedig rajta múlik, hogy a saját kezébe veszi-e a sorsát.”

Steiner mindenesetre azt mondja, természetesen nagy reményeket fűz az ifjú Schumacherhez, és reméli, a német pilóta egyszer apja nyomdokaiba lépve a Ferrarihoz kerülhet.

„Végtelen örömmel töltene el, ha hozzásegíthetnénk Micket ahhoz, hogy hasonló utat járjon be, mint Leclerc, és egyszer a Ferrarihoz szerződne. De feledjük, hogy Charles is Forma-1-es debütálását néhány szabadedzésen velünk ejtette meg, még 2007-ben. Szóval hozzászoktunk a fiatal tehetségek fejlesztéséhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!