Friss hírek

A Haasnál remélik, hozzásegíthetik Schumachert a Ferrari üléséhez

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner azt mondja, nagyon örülne annak, ha hozzásegíthetnék Mick Schumachert ahhoz, hogy egy napon a Ferrari versenyzője legyen.

A Forma-2-es sorozat tavalyi bajnoka idén az amerikai istálló színeiben mutatkozik be a királykategóriában: Schumacher a szintén újonc Nikita Mazepin csapattársa lesz majd, így a Haas csapatának bőven lesz majd feladata a fiatal pilóták nevelésében.

Günther Steiner csapatfőnök viszont kihívásként tekint erre, és biztos benne, Schumacher szépen helytáll majd a Forma-1-ben. Az ifjú pilóta elsődleges feladata a tanulás lesz 2021-ben, a csapat viszont nagy reményeket fűz hozzá.

„Abban a pillanatban, hogy eldöntöttük, két fiatal versenyzőt szerződtetünk, Mattia Binottóhoz fordultunk, tudván, hogy a Ferrari akadémiáján nem kevesebb, mint 5 versenyző van, aki a Forma-2-ben versenyez” – mondta a szakember a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. „És a döntés, hogy Schumacher csatlakozik hozzánk, Maranellóból érkezett.”

„Mindenekelőtt észben kell tartanunk azt, hogy Mick egy rendkívül kompetens csapatnál, a Premánál nőtt fel. És optimista vagyok, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni, úgy, ahogy Fittipaldival is sikerült nemrég. Pietro közel 2 évig nem versenyzett, beültettük az autóba Bahreinben és Abu Dhabiban, és egyáltalán nem végzett rossz munkát.”

„A titka a gyors fejlődésnek, hogy a lehető legkevesebb hibát kövesse el az ember, és annyi kört megtegyen, amennyit csak lehet. A gyorsaság lassan, de biztosan jön ezzel a folyamattal, hiszen szükség van a kilométerekre ahhoz, hogy önbizalmat szerezz és megtalált a határokat az autóval.”

A Haas csapatfőnöke Schumacher pályafutását a jelenleg már a Ferrarinál versenyző Leclerc karrierjével hozta párhuzamba.

„Gondoljunk csak bele abba, amin Charles keresztülment: a Sauberrel eltöltött első versenyein nem volt gyorsabb a csapattársánál, de folyamatosan tanult. És nekünk pontosan erre van szükségünk Micktől az első néhány futamon. És aztán a szezon második felében már lesz két olyan pilótánk, akik versenyezni tudnak!”

„Micknek idén csak tanulnia és fejlődnie kell. És aztán 2022-ben már olyan helyzetben lesz, hogy megmutathatja, mire képes a Forma-1-ben. Ezért rajtunk múlik, hogy olyan autót építünk és fejlesztünk-e, ami lehetőséget biztosít számára ehhez. Utána pedig rajta múlik, hogy a saját kezébe veszi-e a sorsát.”

Steiner mindenesetre azt mondja, természetesen nagy reményeket fűz az ifjú Schumacherhez, és reméli, a német pilóta egyszer apja nyomdokaiba lépve a Ferrarihoz kerülhet.

„Végtelen örömmel töltene el, ha hozzásegíthetnénk Micket ahhoz, hogy hasonló utat járjon be, mint Leclerc, és egyszer a Ferrarihoz szerződne. De feledjük, hogy Charles is Forma-1-es debütálását néhány szabadedzésen velünk ejtette meg, még 2007-ben. Szóval hozzászoktunk a fiatal tehetségek fejlesztéséhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!