A Haast rendkívül zavarja Schumacher legutóbbi autótörése - F1VILÁG.HU

A Haast rendkívül zavarja Schumacher legutóbbi autótörése

HIRDETÉS
Idén negyedik alkalommal kap új utascellát Mick Schumacher, aki a Forma-1-es Japán Nagydíj első szabadedzésének végén összetörte az autóját. Günther Steiner csapatfőnök nem örül.
Mick Schumacher, Haas

A Haas Forma-1-es istállójának főnöke „meglehetősen frusztrált”, miután Mick Schumacher egy baleset következtében újabb anyagi terhet rótt a kis költségvetésből működő csapatra. Schumacher a Japán Nagydíj első szabadedzésének végén, a leintést követően ütközött falnak, miután a bokszutca felé menet a vizes pályán elveszítette uralmát az autója felett.

„Kiábrándító, mivel csak azért hajtottunk pályára, hogy egy rajtpróbával adatokat gyűjtsünk vasárnapra. A bokszba visszafelé jövet Mick a vízen felúszva falnak csapódott, és eléggé megrongálta az autót” – magyarázta Steiner.

A Haas rögtön megkezdte az autó újjáépítését, aminek részeként elővigyázatosságból az utascellát is kicserélték. Schumacher ennek következtében kénytelen volt kihagyni a teljes másfél órás második szabadedzést.

„Az eleje teljesen összetört, de az utascellát is ki kell cserélnünk, mivel nem vagyunk benne biztosak, hogy sértetlen maradt. Ezzel nem kockáztathatunk. A helyzeten ez semmit sem változtatott, maximum talán annyit, hogy egyébként az utolsó tíz percben a pályára hajthattunk volna. De ez nem számít, inkább holnapra legyen százszázalékos az autó.”

Schumacher idén már három utascellát elhasznált, korábban a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésén, valamint a Monacói Nagydíj futamán törtét balesete miatt is újat kapott a csapatától. Steiner elismerte, nyomasztóan sokat költenek balesetekre.

„Ez idén már a harmadik lehetséges utascella-sérülésünk. Azért mondom, hogy lehetséges, mert addig nem lehetünk biztosak benne, amíg meg nem röntgeneztük. Mindenesetre nagyon frusztráló helyzet.”

Steiner megerősítette, hogy Schumacher autója a magyar idő szerint szombat hajnali ötkor induló harmadik szabadedzésre biztosan elkészül.

„Az autó kész lesz holnap reggelre. A srácok éjszakázni fognak, de minden alkatrész rendelkezésünkre áll, így nem lesz probléma” – tette hozzá a csapatvezető.

Schumacher F1-es jövője erősen kérdéses, és a legutóbbi balesete sem azt erősíti meg a csapatában, hogy vele érdemes rajthoz állni a 2023-as szezonban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!