A hajrában nem Verstappen győzelmi rekordja lesz a prioritás a Red Bull számára - F1VILÁG.HU

A hajrában nem Verstappen győzelmi rekordja lesz a prioritás a Red Bull számára

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint Max Verstappen még mindig képes a fejlődésre, így hiába teljesített elképesztő formában a 2022-es bajnokság során, még nem láttuk tőle a legjobbat.

A holland versenyző a szezon eddigi 18 versenyéből 12-t nyert meg, a múlt hétvégi Japán Nagydíjon pedig másodszor is világbajnok lett – igaz, meglehetősen kusza körülmények között. A befutó után ugyanis még a Red Bullnál is azt gondolták, nem dőlt el a világbajnoki cím sorsa, hiszen mindenki abban a hitben volt, a versenyzők nem kapják meg a szokásos mennyiségű pontot a verseny rövidsége miatt. Végül aztán a szabályzat furcsa megfogalmazása miatt így lett, Verstappen és a Red Bull pedig ünnepelhetett.

Verstappen tavaly, Abu Dhabiban ugyancsak furcsa körülmények között szerezte meg a világbajnoki címet, arra a kérdésre pedig, hogy a hollandnak kijárna-e végre egy méltó megkoronázás, Helmut Marko így felelt: „Még mindig fiatal, és nem láttuk tőle a legjobbat.”

 

„Az, ahogy idén versenyzett, nagyon lenyűgöző, és ahogy kívülről visszaelőzte Leclerc-t a rajt után Szuzukában, földönkívüli teljesítmény volt!”

„Először mindannyian azt hittük, hogy még nincs vége, a stratégáink szerint 1 pont hiányzott. Aztán a díjátadón hirtelen kihirdették a dobogón: ’Gratulálunk a világbajnoki címhez…!’”

Verstappen idén az egy szezonon belüli győzelmi rekordot is megdöntheti, a Red Bull számára azonban nem ez a legfontosabb.

„A 13 győzelem meglesz, és akár még a 14. is. De a fontosabb az lenne számunkra, ha [Sergio] Perez megszerezné a 2. helyet a bajnokságban” – magyarázta a Red Bull tanácsadója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A hajrában nem Verstappen győzelmi rekordja lesz a prioritás a Red Bull számára
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!