Friss hírek

A hátsó gumik foghatnak ki a Mercedesen Barcelonában

Problémás lehet a Mercedes versenyautói számára a hétvégi Spanyol Nagydíjnak otthon adó barcelonai versenypálya, a német istálló ugyanis a hátsó gumik kezelését tekintve idén eddig nem remekelt – mondja Toto Wolff csapatfőnök.

A Mercedes jó formában érkezhet meg a katalán fővárosba, hiszen a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon Lewis Hamilton révén magabiztos győzelmet szerzett.

A brit versenyző jelenleg 8 pontos előnyt élvez az összetettben Max Verstappennel szemben, míg a Mercedes a konstruktőri versenyben is a Red Bull előtt áll.

Toto Wolff viszont biztos benne, az idei szezon a két istálló szoros küzdelméről szól majd.

„Egy erős kettős dobogóval hagytuk magunk mögött Portimaót, és néhány fontos dolgot is megtanultunk” – mondta a szakember. „Főleg, mivel a kettős győzelem elérhető lett volna, ha nincs szenzorproblémája Valtterinek a futam utolsó szakaszában.”

„Rengeteg még a tennivalónk, és úgy tűnik, az erősorrend pályáról pályára változik, úgyhogy tudjuk, hogy minden egyes hétvégén a legjobbat kell nyújtanunk.”

„Fej-fej melletti küzdelmet vívunk majd a Red Bull-lal a teljes szezon során, és izgatottan várjuk, hogy ez a küzdelem folytatódjon néhány nap múlva, Spanyolországban.”

„Általában mostanra már több időt szoktunk eltölteni Barcelonában a téli tesztek miatt, de ez idén nem így volt. Szóval várjuk már, hogy visszatérjünk a pályára, és lássuk, hogy is állunk.”

Wolff hozzátette, a barcelonai pálya igencsak igényes a hátsó gumik szempontjából, ez pedig a Mercedesnek idén gyenge pontja volt eddig.

„A barcelonai pályán mindenből van egy kicsit: mindenféle kanyar, és egyenesek is találhatóak rajta, igazi erőpróba a versenyautó számára. Egy olyan aszfaltcsík, ahol a hátsó abroncsok kezelése a kulcs az erős teljesítményhez, és ez eddig nem volt az erősségünk.”

„Volt néhány módosítás is a pályán az idei évre. Szóval kíváncsian várjuk, hogyan teljesít majd a W12-es.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!