A héten bejelenthetik Brawn távozását

Német médiajelentések szerint a Mercedes Forma-1-es alakulata ezen a héten bejelenti, Ross Brawn csapatfőnök távozik az istállótól. A szakember a Hondánál, vagy a McLarennél folytathatja.Német médiajelentések szerint a Mercedes Forma-1-es alakulata ezen a héten bejelenti, Ross Brawn csapatfőnök távozik az istállótól.

Brawn lemondását már egy hónappal ezelőtt is tényként közölte a Sport Bild című német lap, a publikáció azonban mai cikkében arról ír, mindezt ezen a héten hivatalosan is bejelenti a Mercedes.

A neves szakember 2010 óta irányítja a stuttgarti autógyártó Forma-1-es csapatát, miután egy évvel korábban úgy az egyéni, mint a konstruktőri világbajnoki címet bezsebelte saját alakulatával, a Brawn GP-vel.

Brawn feladatkörét minden bizonnyal Padd Lowe veszi át, aki év közben a McLaren Mercedes alakulatától érkezett a brackley-i csapathoz – ő 2014-től Toto Wolff és Niki Lauda segédletével irányítja majd az idei ezüstérmes istállót.

A pletykák szerint Brawn a Hondánál folytathatja pályafutását: a japánok 2015-ben a McLaren partnereként motorszállítóként térnek majd vissza a Forma-1-be.

A Sport Bild szerint azonban az sem kizárt, hogy Brawn Martin Whitmarsh helyét veszi majd át a McLaren csapatának élén.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!