Friss hírek

A hölgy, akinek Verstappen a győzelmét köszönheti

Vezető stratégáját, Hannah Schmitzet méltatta Max Verstappen vasárnapi győzelmét követően a Red Bull Forma-1-es csapata.

A holland versenyző pazar küzdelemben nyerte meg a 2019-es Forma-1-es világbajnoki sorozat utolsó előtti versenyét Interlagosban, győzelméhez pedig nagyba hozzájárult egy merész taktikai döntés, melyben Christian Horner csapatfőnök szerint Verstappen vakon „megbízott”.

A 22 esztendős versenyzőt ugyanis a verseny utolsó szakaszában, az első biztonsági autós periódus alatt vezető pozícióból a bokszba hívták friss gumikért, Verstappennek így át kellett adnia a vezetést Lewis Hamiltonnak.

„Abban a pillanatban ez olyan volt, mint egy sakkjátszma” – mondta Horner.

„A versenyt vezetőként ilyenkor tudod, hogy a mögötted lévő autó az ellenkezőjét fogja csinálni. Szóval elég bátor dolog odaadni egy pályapozíciót. Bízni kell abban, hogy később képes leszel előzni a pályán.”

Verstappen viszont a verseny korábbi szakaszában egyszer már megelőzte Hamiltont ugyanolyan gumikon.

„Egyszer már megcsináltuk Maxszal, és úgy éreztük, hogy a gumielőnnyel újra képes lesz rá.”

A verseny újraindítását követően aztán a holland élt is a lehetőséggel, és rögtön megelőzte a hatszoros világbajnokot, majd megnyerte a futamot.

Az, hogy Verstappent a bokszba hívják a biztonsági autó pályán tartózkodása alatt, a Red Bull vezető stratégája, Hannah Schmitz ötlete volt, aki aztán később együtt ünnepelt a fiatal pilótával a dobogón.

„Hannah jó néhány éve velünk van már a stratégiai csapatban” – mondta Horner.

„Tavaly szülési szabadságon volt, majd nem olyan régen visszatért a munkába. Rengeteget utazik a munkába, minden nap órákat vezet. De elkötelezett, és szenvedéllyel végzi a munkáját, ami szerintem nagyszerű dolog.”

„Ezt a taktikai döntést ő hozta meg, és úgy éreztem, az lenne a megfelelő jutalom számára, ha ő mehetne fel a trófeáért. Szerintem ez hatalmas ösztönzés egy dolgozó anyukának. Ő egy fontos tagja a csapatunknak.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

A hölgy, akinek Verstappen a győzelmét köszönheti
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!