A Honda a BMW szintjét célozza meg 2009-ben

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn nyíltan kijelentette, hogy a japán alakulat jövő évre kitűzött céljai között az szerepel az első helyen, hogy megpróbáljon egy szintre kerülni a BMW Sauberrel.

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn nyíltan kijelentette, hogy a japán alakulat jövő évre kitűzött céljai között az szerepel az első helyen, hogy megpróbáljon egy szintre kerülni a BMW Sauberrel.

A brackley-i bázisú csapat borzalmas gyengén teljesített az idei évben, amit részben annak lehet betudni, hogy már nagyon korán átmozgatta erőforrásainak nagyobb részét a jövő évi projektre, mikor a radikálisan új szabályok bevezetésével jó esély van arra, hogy valamelyest megváltoznak az erőviszonyok a sportban.

Brawn bevallotta, minden azon fog múlni, hogy a többiek mennyire veszik az új szabályok jelentette akadályokat, azonban elárulta, csapata a BMW szintjét szeretné megcélozni 2009-ben.

A német csapat egyébként a Ferrari és a McLaren mögött, a harmadik helyen végzett a konstruktőrök versenyében, és megszerezte első futamgyőzelmét a Kanadai Nagydíjon.

“Egy hozzánk hasonló helyzetben lévő csapat előrelépési lehetősége attól függ, hogy milyen munkát végez, illetve attól, hogy a többiek milyen munkát végeznek” – magyarázta a brit szakember, aki hosszú éveken át a Ferrari technikai igazgatójaként tevékenykedett.

“Emlékszem azokra az évekre a Ferrarinál, mikor egy elég átlagos autónk volt, azonban a többiek borzalmasan rossz munkát végeztek, és emlékszem olyan időszakokra is, mikor egy fantasztikus autót raktunk össze, ahogy a többiek is, így az egy igazi kihívás volt.”

“Nagyon nehéz jóslatokba bocsátkozni, hiszen az új szabályok miatt nem lehet tudni, ki hogyan fog teljesíteni, és mikorra kezdenek el működni a dolgok. Azonban minden erőforrásunk megvan ahhoz, hogy előrébb kerüljünk a mezőnyben.”

“Rengeteg értelmes ember dolgozik a csapatnál, így szerintem túlzott optimizmusra utalna, ha azt gondolnánk, harcba tudunk szállni a bajnoki címért a következő idényben, azonban hisszük, hogy jobbak, sokkal jobbak leszünk, mint idén.”

“Számomra a BMW a viszonyítási alap, és az, amit a német csapat véghezvitt az idei évben, ami lenyűgözött. Nyilvánvalóan tovább folytatják a fejlődést, de azt gondolom, hogy ha sikerülne elérnünk azt a versenyképességet, amit a BMW-nek sikerült, elégedettek lehetnénk.”

A Honda 14 pontot szerzett 2008-ban, és a bajnokság kilencedik helyén végzett, egyetlen csapatot, a nulla pontos Force Indiát megelőzve.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS