Friss hírek

A Honda az állandó pontszerzést célozza meg

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn úgy gondolja, hogy a japán gárda megcélozhatja az állandó pontszerző helyeket, miután kiválóan teljesített a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn úgy gondolja, hogy a japán gárda megcélozhatja az állandó pontszerző helyeket, miután kiválóan teljesített a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A brackley-i bázisú alakulat kételyek között érkezett meg Melbourne-be, ugyanis fogalma sem volt arról, mit várjon az első versenytől, miután felemásan teljesített a téli teszteken.

A Honda versenyzői azonban kiválóan szerepeltek mind az időmérő edzésen, mind pedig a versenyen, ahol Rubens Barrichello a hatodik helyen landolt, jóllehet a piros jelzés figyelmen kívül hagyásáért végül kizárták.

“Bár az eredmény csalódást keltő, abszolút pozitívan hagyjuk el Melbourne-t. Az időmérő bizonyította, hogy a középmezőnyben vagyunk, és Rubens megmutatta, képesek vagyunk harcba szállni a pontszerző helyekért a versenyen” – mondta a Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn.

“Jó volt látni, hogy a Jerezben először bevetett aerodinamikai csomagunk a várakozásoknak megfelelően teljesített az első versenyen, és úgy gondolom, hogy jó alapunk van az első három futamra, míg be nem vetjük az új csomagunkat a szezon negyedik állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon Barcelonában.”

“Biztos vagyok benne, hogy a hétvégén is legalább olyan jól fogunk szerepelni, mint itt Melbourne-ben. Bizonyítottuk, hogy egy olyan autónk van, amellyel megcélozhatjuk a pontszerző helyeket, és versenyzőink mindent megtesznek azért, hogy elérjük céljainkat.”

A csapat brazil versenyzője, Rubens Barrichello szintén elégedetten nyilatkozott a Honda teljesítményéről, és úgy gondolja, eredményesek lehetnek a hétvégi Maláj Nagydíjon.

“Tisztában voltunk azzal, hogy sikerült előrelépést elérnünk az utolsó teszten Jerezben. Azonban arról nem volt fogalmunk, hogy hol állunk a többiekhez képest” – mondta Barrichello.

“Elégedett vagyok a szezonkezdéssel, és itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az Angliában és Japánban dolgozó munkatársaimnak, akik keményen hajtottak az elmúlt időben, hogy sikeresek legyünk az első versenyen. Úgy érzem, pozitív irányba haladunk” – tette hozzá Rubens.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!