Friss hírek

A Honda cáfolja az állami segítségkérést

A Honda cáfolja azon feltételezéseket, melyek szerint a brit adófizetők pénzéből mentenék meg a megszűnéstől egykori forma-1-es csapatukat.

A Honda cáfolja azon feltételezéseket, melyek szerint a brit adófizetők pénzéből mentenék meg a megszűnéstől egykori forma-1-es csapatukat.

A The Guardian mai számában arról számolt be, hogy a Honda Racing vezetése előrehaladott tárgyalásokat folytat a brit kormánnyal, hogy részesüljön abból a 2.3 milliárd fontos hitelkeretből, amit a kabinet a válságba jutott autóipar megmentésére szán.

Miközben a brackley-i bázisú csapat nem kívánta kommentálni a híreket, a Honda Motor Co. megerősítette, hogy bár valóban voltak megbeszélések a pénzt kiosztó gazdasági minisztériummal (BERR), soha nem volt szó arról, hogy mentőcsomagot kapnának a kormánytól.

“Számos alkalommal találkoztunk a BERR illetékeseivel, hogy megbeszéljük, miként haladnak a dolgok, mire számíthat a csapat és a közel 700 dolgozó” – mondta a szóvivő. “Azonban nem azért találkoztunk, hogy a mentőcsomagról beszélgessünk, és soha nem is jött szóba, hogy esetleg segítséget kapnánk a kormánytól.”

A Honda eladósorban lévő csapata, ahogy a többi brit alakulat is minden kritériumnak megfelel ahhoz, hogy pályázzon a kormány segítségére, hiszen a 25 millió fontos forgalom mellett az innováció csúcsát képviselik, csökkentik a szén-dioxid kibocsátásukat, és munkahelyeket teremtenek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek