A Honda csak november végén dönt Barrichellóról

Nagyon úgy tűnik, hogy a Forma-1 történetének legtapasztaltabb versenyzője, Rubens Barrichello csak a hónap végén tudja meg, maradhat-e a Hondánál, miután a japán gárda hétfőn megerősítette, tesztlehetőséget biztosít Bruno Sennának novemberben.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Forma-1 történetének legtapasztaltabb versenyzője, Rubens Barrichello csak a hónap végén tudja meg, maradhat-e a Hondánál, miután a japán gárda hétfőn megerősítette, tesztlehetőséget biztosít Bruno Sennának novemberben.

Egy nappal a 2008-as szezonzáró Brazil Nagydíjat követően, a Honda hivatalosan is bejelentette, hogy tesztlehetőséget biztosít a néhai Ayrton Senna unokaöccsének, a GP2-es bajnokság idei ezüstérmesének, Bruno Sennának, aki összemérheti erejét a többi versenyzővel a november 17. és 19. között megrendezésre kerülő, első téli tesztprogramnak helyet adó spanyolországi Barcelonában.

A japán gárda azt sem titkolta, hogy az ifjú brazil versenyzőt azért ülteti be az egyik RA108-as volánja mögé, hogy megnézze, mire is képes, ugyanis gőzerővel keresi a megfelelő versenyzőt – a már leszerződtetett – Jenson Button mellé a 2009-es idényre.

Mindez azt is jelenti egyben, hogy egyre jobban szorul a hurok Barrichello nyaka körül, azonban a csapat vezetője, Nick Fry az Autosportnak elmondta, egyelőre még nem született döntés arról, ki lesz a Honda második számú versenyzője.

“Meg szeretnénk nézni pár új srácot” – mondta Fry. “Fontosnak tartom, hogy új arcokat hozzunk a Forma-1-be, és kicsit felfrissítsük a sport vérkeringését. Van néhány nagyon tehetséges versenyző, és most ki szeretnénk próbálni őket.”

“Ez persze nem azt jelenti, hogy már eldöntöttük, ezen a vonalon haladunk tovább, de ki szereznénk próbálni pár lehetséges opciót, és csakis olyan pilótáknak kívánunk tesztelési lehetőséget adni, akiknek eddig nem volt módjuk Forma-1-es autóval körözni.”

“Természetesen vannak jelöltek a jelenlegi mezőnyből is, mint a mostani versenyzőink, azonban fontosnak tartjuk, hogy kipróbáljunk olyan pilótákat is, akiket nem igazán ismerünk.”

“A november 17. és 19. között megrendezésre kerülő barcelonai teszttel, talán november végén dönteni tudunk. Semmi nem sürget minket, inkább jól, mint gyorsan akarunk dönteni.”

Fry azt is elmondta, hogy Barrichello tud a Honda terveiről, és a brazil pilóta egyelőre semmi ígéretet nem kapott a jövő évre vonatkozóan.

“Rubens 100 százalékosan képben van” – mondta a szakember. “Tudja, hogy van esélye, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy másokat is ki szeretnénk próbálni, szóval nem hiszem, hogy ez meglepetésként érte.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS