A Honda egy lépéssel közelebb került az F1-es visszatéréshez - F1VILÁG.HU

A Honda egy lépéssel közelebb került az F1-es visszatéréshez

HIRDETÉS
Újabb jelét adta a Forma-1-ből 2021 végén kivonult Honda annak, hogy hamarosan visszatérhet a száguldó cirkuszba, a japán gyártó ugyanis regisztrált a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), mivel a 2026-os motorszabályok újra vonzóvá tették számára a sportágat.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 07: Honda branding is pictured on the car of Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 07, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Honda logo

A Honda a 2021-es idényt követően intett búcsút a Forma-1-nek, habár szoros együttműködését tovább folytatta, sőt, azóta ki is bővítette a Red Bull Racinggel, illetve az energiaital-gyárosok kiscsapatával, az AlphaTaurival. A Japán Nagydíjtól kezdődően a Honda logói újra visszakerültek a két csapat versenyautóira, a vállalat vezetői pedig többször nyilatkoztak úgy, elképzelhetőnek tartják az F1-es visszatérést.

A Honda és a Red Bull közti jelenlegi megállapodás 2025 végéig szól – egészen addig Japánban készülnek az osztrákok V6-os erőforrásai, Milton Keynes-ben azonban az energiaital-gyárosok már gőzerővel dolgoznak saját motorjukon, 2026-tól ugyanis már motorgyártóként is tevékenykednek majd a Forma-1-ben.

A Red Bullnál nyitottak arra, hogy a jövőben tovább folytassák együttműködésüket a Hondával, a japán gyártó visszatérésének pedig újabb jele lehet az, hogy a vállalat formálisan is jelezte, érdeklődik az F1 új motorszabályai iránt.

A Honda Racing elnöke, Koji Watanabe megerősítette, érdeklődő gyártóként regisztráltak az FIA-nál – habár azt gyorsan leszögezte, ez még nem jelenti azt, hogy 2026-ban biztosan visszatérnek.

„Regisztráltunk erőforrásgyártóként a 2026 utáni időszakra. Az F1 2026-tól érvényes szabályai a karbonsemlegesség irányába mozdulnak, ráadásul az elektrifikációra is nagyobb hangsúly helyeződik, márpedig ez kiemelten fontos a Honda számára is. A célok tehát egyeznek” – fogalmazott. „Gyártóként tehát regisztráltunk, hogy előzetes kutatásokat végezhessünk ezen a téren. És az is tény, hogy november 15 volt a határidő a regisztrációra. Ezért regisztráltunk, hogy folytatni tudjuk ezt a kutatást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!