Friss hírek

A Honda egy lépéssel közelebb került az F1-es visszatéréshez

Újabb jelét adta a Forma-1-ből 2021 végén kivonult Honda annak, hogy hamarosan visszatérhet a száguldó cirkuszba, a japán gyártó ugyanis regisztrált a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), mivel a 2026-os motorszabályok újra vonzóvá tették számára a sportágat.

A Honda a 2021-es idényt követően intett búcsút a Forma-1-nek, habár szoros együttműködését tovább folytatta, sőt, azóta ki is bővítette a Red Bull Racinggel, illetve az energiaital-gyárosok kiscsapatával, az AlphaTaurival. A Japán Nagydíjtól kezdődően a Honda logói újra visszakerültek a két csapat versenyautóira, a vállalat vezetői pedig többször nyilatkoztak úgy, elképzelhetőnek tartják az F1-es visszatérést.

A Honda és a Red Bull közti jelenlegi megállapodás 2025 végéig szól – egészen addig Japánban készülnek az osztrákok V6-os erőforrásai, Milton Keynes-ben azonban az energiaital-gyárosok már gőzerővel dolgoznak saját motorjukon, 2026-tól ugyanis már motorgyártóként is tevékenykednek majd a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

A Red Bullnál nyitottak arra, hogy a jövőben tovább folytassák együttműködésüket a Hondával, a japán gyártó visszatérésének pedig újabb jele lehet az, hogy a vállalat formálisan is jelezte, érdeklődik az F1 új motorszabályai iránt.

A Honda Racing elnöke, Koji Watanabe megerősítette, érdeklődő gyártóként regisztráltak az FIA-nál – habár azt gyorsan leszögezte, ez még nem jelenti azt, hogy 2026-ban biztosan visszatérnek.

„Regisztráltunk erőforrásgyártóként a 2026 utáni időszakra. Az F1 2026-tól érvényes szabályai a karbonsemlegesség irányába mozdulnak, ráadásul az elektrifikációra is nagyobb hangsúly helyeződik, márpedig ez kiemelten fontos a Honda számára is. A célok tehát egyeznek” – fogalmazott. „Gyártóként tehát regisztráltunk, hogy előzetes kutatásokat végezhessünk ezen a téren. És az is tény, hogy november 15 volt a határidő a regisztrációra. Ezért regisztráltunk, hogy folytatni tudjuk ezt a kutatást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!