A Honda-érában is számít Buttonra a McLaren - F1VILÁG.HU

A Honda-érában is számít Buttonra a McLaren

HIRDETÉS

A Honda-érában is számít jelenlegi versenyzőjére, Jenson Buttonra a McLaren Forma-1-es csapata.


A Honda-érában is számít jelenlegi versenyzőjére, Jenson Buttonra a McLaren Forma-1-es csapata.

A patinás angol istálló jövőre használja utoljára jelenlegi partnere, a Mercedes aggregátjait, 2015-től ugyanis már a Honda V6-os turbómotorjaival száll harcba a futamgyőzelmekért.

Bár Button szerződése csak 2014 végéig szól, Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője kifejtette, a 2009-es év világbajnoka addig marad Wokingban, ameddig csak akar – így számítanak rá 2015-ben is, amikor Honda-motorokra váltanak.

„Jenson addig marad ennél a csapatnál, ameddig csak akar” – mondta a szakember.

„Remekül passzol értékrendjeinkhez és kultúránkhoz. Reggel is itt volt velünk, és valójában arról van szó, hogy reménykedünk benne, hogy 2015-ben is itt lesz.”

A 33 esztendős Button még márciusban úgy nyilatkozott, egyelőre még nem gondolkodik a visszavonuláson, ám szinte biztos abban, hogy a McLaren lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben.

„Szívesen fejezném be pályafutásomat a McLarennél” – mondta a tizenötszörös futamgyőztes néhány hónapja a Daily Mail című lapnak.

„Ez egy olyan csapat, ahol szívesen maradnék még jó sokáig. A visszavonuláson még nem gondolkodom, sok minden szeretnék elérni ebben a sportban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!