Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A Honda gőzerővel keresi az új tulajdonost

A Honda marketing igazgatója, David Butler megerősítette, hogy a Honda Racing F1 Team csapatvezetője, Ross Brawn, és ügyvezetője, Nick Fry is kiveszi majd a részét az új befektetők, illetve vásárlók keresésében.

A Honda marketing igazgatója, David Butler megerősítette, hogy a Honda Racing F1 Team csapatvezetője, Ross Brawn, és ügyvezetője, Nick Fry is kiveszi majd a részét az új befektetők, illetve vásárlók keresésében.

Azzal, hogy a Honda Motor Company pénteken hivatalosan is megerősítette, azonnali hatállyal kiszáll az F1-ből, egyre nagyobb a nyomás a csapat vezetőin, hogy kidolgozzanak egy mentőcsomagot, ami életben tarthatja a csapatot.

A Honda elnök-vezérigazgatója, Takeo Fukui a Tokióban megrendezett rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, tárgyalásba kezdenek a Honda Racing vezetőivel, hogy megmenthessék a csapatot a totális széthullástól.

“Tárgyalásba kezdünk a Honda Racing F1 Team, és a motorszállító Honda Racing Developement vezetésével a két cég jövőjéről. Ez magában foglalja majd a csapat eladásának lehetőségét” – mondta a szakember.

Úgy tudni, Brawn már közölte a csapattagokkal, hogy vannak potenciális vásárlók, sőt egyes források szerint már fel is vette a kapcsolatot a Ferrarival, hogy tető alá hozzon egy új motorszerződést a 2009-es idényre.

A Honda marketing igazgatója, David Butler levelet intézett a csapat szponzoraihoz és partnereihez, melyben megerősíti, hogy már megtették az első lépéseket annak érdekében, hogy új tulajdonost találjanak.

“Azon sajnálatos apropóból írok, hogy tájékoztassam Önöket arról, hogy tokiói idő szerint 13:30-kor a Honda Motor Co. bejelentette, a 2008-as szezon végén felhagy az összes Forma-1-es tevékenységével” – állt a levélben, melyet az Autosport hozott nyilvánosságra.

“Jelenleg is vizsgáljuk a helyzetet. A menedzsment csapat, élén az ügyvezetővel, Nick Fry-jal, és a csapatvezetővel, Ross Brawnnal mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a csapat jövőjét. Keressük az új csapattulajdonost, hiszen új technikai vezetésünkkel, és első osztályú létesítményeinkkel, illetve dolgozóinkkal, komoly elvárásaink voltak a 2009-es idénnyel kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS