A Honda hamarosan leáll idei autója fejlesztésével - F1VILÁG.HU

A Honda hamarosan leáll idei autója fejlesztésével

HIRDETÉS

A Honda Racing a szezon közepén még egy újabb javítócsomagot készít az RA108-as modell számára, aztán teljes erejével a 2009-es fejlesztésekre koncentrál, árulta el a brackley-i bázisú csapat vezetője, Ross Brawn.

A Honda Racing a szezon közepén még egy újabb javítócsomagot készít az RA108-as modell számára, aztán teljes erejével a 2009-es fejlesztésekre koncentrál, árulta el a brackley-i bázisú csapat vezetője, Ross Brawn.

Azzal, hogy a jövő évben számos új szabály lép életbe a Forma-1-ben, a csapatoknak nincs könnyű dolguk, ugyanis amellett, hogy folyamatosan fejleszteniük kell idei versenygépeiket, már a 2009-es projectre is koncentrálniuk kell, sőt a munkát a szokásosnál jóval előbb el kell, vagyis kellett kezdeniük.

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn már korábban is hangoztatta, hogy nem lesz egyszerű összehangolniuk a munkát, ám most megerősítette, a Spanyol Nagydíjra szánt javítócsomagon kívül már csak egy nagyobb fejlesztési hullám várható az idei évben, ugyanis a szezon második felében már a jövő évre helyezik a nagyobb hangsúlyt, erőforrás téren.

Arra a kérdésre, hogy mekkora előrelépést vár a Barcelonában bevetésre kerülő javítócsomagtól, Brawn a következőket mondta az Autosportnak: “A fejlődés nem lesz olyan nagy, mint amit a bemutató és a szezonnyitó között elértünk, valahol középúton van, de úgy gondolom, hogy meglesz majd a hatása.”

“Immáron szokássá vált, hogy a csapatok az európai futamok nyitóállomására készítik el javítócsomagjukat, így ezt is figyelembe kell vennünk. Azonban elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával. Tervünk az, hogy a szezon közepén még egy javítócsomaggal előrukkolunk, aztán pedig minden erőforrásunkkal a 2009-es idényre koncentrálunk.”

“A 2009-es programunkat már megkezdtük, és hónapról hónapra egyre nagyobb erővel dolgozunk rajta. Miután befejezzük a szezon közepére tervezett javítócsomagunk munkálatait, ami szerintem május végén, június elején megtörténik, minden erőnkkel a jövő évre fogunk koncentrálni.”

Bár sokak szerint a korai váltás előnyhöz juttathatja a Hondát, Brawn nem gondolja, hogy csapata már a jövő évben harcba szállhatna a bajnoki címért a Forma-1-ben.

“Őszintén szólva, nem hiszem, hogy ez reális lenne” – mondta. “Rengeteg dolgot csinálnak az élcsapatok, mert megvan hozzá a szervezeti felépítésük. Mindenük megvan ahhoz, hogy megértsék a dolgokat.”

“Teljesen más abroncsaink lesznek a jövő évben, és nagyon nehéz megmondani előre, hogy milyen autóra lesz szükségünk ahhoz, hogy kihozuk belőlük a maximumot. Azonban az élcsapatok azok nem véletlenül élcsapatok. És ezt mindenképpen számításba kell vennünk” – tette hozzá Brawn.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!