A Honda „igazán elégedett” a téli fejlődéssel

MONTE-CARLO, MONACO - MAY 25: Third place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing climbs from his car in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 25, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZEPYHAND2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, motorpartnerük, a Honda „igazán elégedett” azzal a fejlődéssel, amit télen elért – az energiaital-gyárosok nagy áttörésre számítanak 2020-ban.

A Milton Keynes-i istálló tavaly a 3. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, idén viszont már a világbajnoki elsőségért szeretne harcba szállni.

A Red Bull tavaly lépett szövetségre a Hondával, és a csapat rögtön 3 győzelmet is szerzett Max Verstappen révén.

Christian Horner csapatfőnök a Motorsport.com című lapnak nemrég azt mondta, ígéretesnek tűnnek a Honda téli fejlesztései.

„Igazán elégedettnek tűnnek. A motor folyamatosan fejlődött a tavalyi év során. Ez az utolsó motor a következő lépés ebben az evolúcióban. Rengeteg kilométert megtettek a próbapadon. Nyilván nagyon szorosan együttműködünk velük, így integráljuk a kasztniba a motort.”

„Osztják a mi motivációnkat és vágyunkat a versenyképesség irányt, szeretnének építeni arra a 3 győzelemre, amit tavaly elértem. Nagyon-nagyon koncentrálnak arra, hogy megtegyék a következő lépést. Az a pálfordulás, amit sikerült elérniük, fenomenális – elég csak megnézni, hol tartottak 5 éve, és hol tartanak most. Igazán lenyűgöző.”

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen arról beszélt, főleg azért bizakodó, mert a Honda eddig mindig betartotta azt, amit ígért.

„Nagyon izgatottan kezdtem el velük dolgozni, és nem is csalódtam. Igazán élveztem” – nyilatkozta a holland.

„Nagyon koncentráltak, és remek előrelépéseket tettek a szezon során. Versenyzőként az ember nyilván mindig többet akar, de ez rájuk is ugyanúgy vonatkozik. És az év vége felé nagyon versenyképesnek tűntek. Szerintem nagyon közel voltunk a Mercedeshez, ezt láthattuk például Brazíliában is, amikor Pierre [Gasly] gyorsult egyet Lewisszal [Hamilton].”

„A Ferrarival kapcsolatban nem tudom… Szerintem még mindig egy kicsit előttünk járnak. De szerintem a Honda sokat fejlődött a télen. Hamarosan kiderül, mire mentek a többiek, hiszen ők is fejlődni fognak – remélem, hogy mi nagyobb előrelépéseket teszünk, mint ők.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!