A Honda is dolgozik már új fejlesztésű motorján

Monacóban vagy Kanadában a Honda is beveti V6-os erőforrásának legújabb specifikációját – árulta el Haszegava Juszuke, a japán gyártó F1-es főnöke.


Monacóban vagy Kanadában a Honda is beveti V6-os erőforrásának legújabb specifikációját – árulta el Haszegava Juszuke, a japán gyártó F1-es főnöke.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso Bahreinben már megkapta a második belső égésű egységet, miután az Ausztrál Nagydíjon nagyot bukott – jelenlegi aggregátja pedig négy versenyen van túl.

Csapattársa, Jenson Button Kínában kapta meg a második motort, miután Bahreinben meghibásodott az egység – ő a jelenlegivel tehát három nagydíjat teljesített.

A Honda folyamatosan dolgozik erőforrásának fejlesztésén, a következő két versenyen pedig kész bevetni az új specifikációt.

„Folyamatosan fejlesztünk” – mondta Haszegava az Autosportnak.

„Lehet, hogy néhány fejlesztést már jövő héten bevetünk. Azt viszont nem akarom, hogy zsetonokat pazaroljunk a kisebb fejlesztésekre, szóval el kell döntenünk, hogy mikor is vetjük be őket. Monacóban vagy Kanadában bevetjük majd az új motort.”

A szakember elárulta, bár a rendelkezésére álló 14 fejlesztési zsetonból még egyet sem költött el a Honda, folyamatosan tudták növelni a teljesítményt.

„Habár az első hétvégétől kezdve ugyanazt a specifikációt használjuk, a különböző beállításoknak hála folyamatosan tudtunk motorerőt kisajtolni a motorból. Általában ezt az erőt csak az időmérőkön használtuk, de mivel növelnünk kell a teljesítményt, a versenyekre vonatkozóan is bevezettünk ilyen módokat, és nem volt semmi probléma.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS