A Honda is fejleszthet majd motorjain év közben

Változtatott álláspontján a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), így 2015-ben a Honda is fejlesztheti majd V6-os erőforrásait idény közben.


Változtatott álláspontján a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), így 2015-ben a Honda is fejlesztheti majd V6-os erőforrásait idény közben.

Ahogyan arról korábban már lapunk is beszámolt, az FIA már korábban bejelentette, egy kiskapunak köszönhetően a Ferrari, a Renault és a Mercedes év közben is módosíthat motorjain, a testület eddigi álláspontja szerint azonban a Forma-1-be idén visszatérő Hondát ez a lehetőség nem illeti meg.

A japánok azonban erősen lobbiztak partnerükkel, a McLarennel egyetemben, nemrég pedig találkoztak is az FIA képviselőivel.

A Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting ezt követően még pénteken levelet intézett a csapatoknak, melyben arról adott tájékoztatást, az újonnan belépő Honda is ugyanúgy fejlesztheti majd év közben motorjait, mint riválisai.

„Mivel mind a négy motorgyártónak rendelkeznie kell egy homologizált motorral a szezonkezdetre, úgy véltük, úgy sportszerű, ha mindannyian ugyanannyi fejlesztési lehetőséget kapnak az idény során” – írta Whiting.

„Tehát engedélyezni fogjuk az újonnan csatlakozó gyártónak is, hogy ugyanannyi „zsetont” használjon fel, mint a másik három gyártó átlagban.”

„Például, ha a három 2014-es gyártónak nyolc, hét és öt felhasználatlan zsetonja lesz az évad kezdetére, akkor az új gyártó hatot használhat fel az év során.”

A Forma-1 motorgyártóinak összesen 32 úgynevezett zseton áll rendelkezésükre az év során.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!