Friss hírek

A Honda javítana időmérő teljesítményén

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn elmondta, a japán alakulat elsődleges célja a hétvégi Belga Nagydíjra készülve, hogy javítson az időmérő edzéseken mutatott teljesítményén.

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn elmondta, a japán alakulat elsődleges célja a hétvégi Belga Nagydíjra készülve, hogy javítson az időmérő edzéseken mutatott teljesítményén.

Bár az a hír járta, hogy a Hondának komoly előrelépést sikerült elérnie a nyári szünet alatt, a brackley-i bázisú csapat egyszerűen nem tudott egyről a kettőre jutni, és igen gyengén teljesített az elmúlt versenyeken.

Mind Jenson Button, mind pedig Rubens Barrichello szenvedett az időmérő edzéseken, amit az is bizonyít, hogy a brit pilóta legjobb rajtpozíciója egy 12. hely volt a Kanadai Nagydíj óta.

Hirdetés
 

Éppen ezért Brawn úgy gondolja, amíg nem sikerül javítaniuk szombati teljesítményükön, nem is várhatnak komolyabb előrelépést a versenyen.

“Sikerült előrelépést elérnünk az RA108-as modellel a nyári szünet alatt, azonban ezt nem tudtuk átmenteni a versenypályára, hiszen sem az időmérőn, sem pedig a versenyen nem szerepeltünk jól Valenciában” – mondta Brawn.

“A Belga Nagydíjra készülve elsődleges célunk az, hogy optimalizáljuk ezt a teljesítménybeli előrelépést, és javítsunk az időmérő edzésen, hogy Jenson és Rubens a lehető legnagyobb eséllyel indulhasson a versenyen.”

“A múlt heti monzai teszt után, lesznek fejlesztések a fékrendszer terén, melyek megoldást jelenthetnek azokra a problémákra, amikkel Rubens küszködött Valenciában. Ezen felül az aerodinamikai csomagot is átdolgoztuk a közepes leszorító erőt igénylő spái versenypályára.”

Barrichello szintén magabiztosan nyilatkozott, mert úgy gondolja, hogy az Európa Nagydíjon fellépő problémákat sikerült maguk mögött hagyniuk.

“Az elmúlt héten Monzában elvégzett tesztprogram abszolút pozitív volt, így azt gondoljuk, hogy megoldottuk azokat a fékproblémákat, amik komolyan rányomták a bélyegüket a hétvégémre Valenciában” – mondta a brazil pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!