Friss hírek

A Honda jövőre egy szinten lehet a Ferrarival és a Mercedesszel

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko meg van győződve arról, a Honda motorja 2020-ban egy szinten lesz a Ferrariéval és a Mercedesével.

A japán gyártó 2015-ben a McLaren oldalán tért vissza az F1-be, az első három év azonban gyötrelmesen alakult, ez pedig odáig vezetett, hogy a felek útjai különváltak.

A Honda aztán 2018-ban a Toro Rosso, idén pedig a Red Bull partnere lett, utóbbi csapattal pedig a szezon során már két versenyt is nyert.

Helmut Marko szerint a japánok erőforrása tovább fejlődik majd, így igazán erősek lehetnek a következő idényben.

„Ami a kasztnit illeti, szerintem sokkal felkészültebbek leszünk, mint idén. És a Hondánál zajló fejlesztések okán úgy hisszük, hogy jövőre ugyanolyan motorerőnk lesz, mint a Mercedesnek és a Ferrarinak – folyamatosan!” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak adott interjújában.

Marko szerint a Honda idén azért nem tudta megmutatni, mennyi potenciál van benne, mert kisebb gondjai voltak a motorvezérlés beállításaival, ez azonban 2020-ban már nem okoz problémát.

„Szerintem nagyszerű munkát végeznek, és lépésről lépésre kell haladnunk. Tudjuk, hogy korábban komoly megbízhatósági gondjaik voltak és aggódtak is emiatt, de eddig egész évben nem voltak motorproblémáink. Szóval jól csinálják a dolgukat. Úgy hisszük, hogy jövőre már nem harmadikok leszünk.”

Marko mindenesetre elismeri, egyre nagyobb rajtuk a nyomás, főleg, hogy a legfrissebb hírek szerint Max Verstappen egyre türelmetlenebb, és jövőre már a vb-címért szeretne harcolni.

Arra a kérdésre, hogy létfontosságú lesz-e a 2020-as év a Red Bull számára, Marko így felelt: „Nem mondanám azt, hogy létfontosságú. De az utolsó olyan év, amikor Maxet a Forma-1 legfiatalabb bajnokává tehetjük, és igen, teljesítenünk kell. De ezzel tisztában vagyunk, ez része a DNS-ünknek. Szóval győznünk kell, igen. Nem létfontosságú, de muszáj.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!