Friss hírek

A Honda kecsegtető szerződést kínál Alonsónak

A Honda Racing készen áll arra, hogy rövid távú, azaz nem több, mint egy évre szóló szerződést kínáljon Fernando Alonsónak, aki minden erejével azon van, hogy a Ferrarinál folytassa pályafutását a 2010-es idényben.

A Honda Racing készen áll arra, hogy rövid távú, azaz nem több, mint egy évre szóló szerződést kínáljon Fernando Alonsónak, aki minden erejével azon van, hogy a Ferrarinál folytassa pályafutását a 2010-es idényben.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Honda Racing komolyan érdeklődik Alonso szolgálatai iránt, ám az esetleges szerződésnek eddig az volt a legnagyobb akadálya, hogy a spanyol pilóta ragaszkodott a rövid távú egyezséghez, ugyanis célja továbbra is az, hogy 2010-ben a Ferrarinál versenyezzen.

Alonso éppen ezért maximum a jövő évre szeretne hosszabbítani vagy átigazolni, ám ez nyilván egyik csapat számára sem vonzó, hiszen mindenki hosszú távban gondolkodik.

Hirdetés
 

Azonban a Magyar Nagydíjon olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Honda Racing hajlandó lenne egy éves szerződést kínálni a spanyol világbajnoknak, hogy mindent kihozzanak a csapatvezető, Ross Brawn által felügyelt 2009-es versenygépből.

A japán nagyvállalat azért is vállalná az egy éves szerződéssel járó kockázatot, mert bízik benne, hogy jövő évi autója meggyőzi Alonsót arról, hogy van elég potenciál a csapatban, és a jövőben akár világbajnoki címhez is segítheti a Forma-1-ben.

Arra a kérdésre, hogy csakis több évre szóló szerződésben gondolkodnak-e Alonso kapcsán, Brawn a következőket mondta az Autosportnak: “Úgy gondolom, hogy minden csapat a hosszabb távú szerződéseket részesíti előnyben. Bárkiről is legyen szó, nem egyszerű egy évre szerződni.”

“Azonban ha van egy rövid távú szerződésed, és jól teljesítesz, abból akár hosszú távú együttműködés is lehet. Biztos vagyok benne, hogy Alonso mclarenes szerződése sem egy évre szólt, azonban a tavalyi évben minden gond nélkül távozott.”

Brawn azonban nem kívánt nyilatkozni arról, hogy miként haladnak a tárgyalások Alonsóval, illetve arról sem mondott semmit, hogy véleménye szerint összejöhet-e az együttműködés.

“Fernando az egyik élversenyző a Forma-1-ben” – mondta a Ferrari egykori műszaki igazgatója. “Úgy gondolom, hogy egy csapat kivételével bárki szívesen alkalmazná őt. Mi sem vagyunk más véleményen, de hogy mi fog történni, azt még senki nem tudja.”

A Honda Racing nagy valószínűséggel bármi is történik, megtartja Jenson Buttont a 2009-es idényre, ám Rubens Barrichello jövője még képlékeny, így nem kizárt, hogy Alonso léphet a brazil pilóta helyébe a jövő évben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!