Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

A Honda képes lenne még egy csapatnak szállítani

Bár Ron Dennis, a McLaren elnöke nem ezt mondta, a Hondának lett volna kapacitása arra, hogy 2016-ban még egy csapatot ellásson erőforrásaival. A japánok 2017-től több csapattal is szövetkeznének.Bár Ron Dennis, a McLaren elnöke nem ezt mondta, a Hondának lett volna kapacitása arra, hogy 2016-ban még egy csapatot ellásson erőforrásaival.

Azok után, hogy úgy tűnt, a Red Bull szerződést bont a Renault-val, az energiaital-gyárosok egyeztetésbe kezdtek a Hondával, a McLaren csapata azonban mindenáron meg akarta vétózni a felek megállapodását.

Végül Arai Jasuhisa, a Honda motorsport-főnöke azt nyilatkozta, már egyébként is túl késő megállapodni az osztrákokkal. A Red Bull végül megegyezett a Renault-val, így idén is a Forma-1-ben marad.

Ron Dennis az üggyel kapcsolatban azt mondta, a Hondának nincs kellő kapacitása ahhoz, hogy még egy csapatot motorokkal lásson el, az Autosport azonban azt írja, ez nem így van, a Honda motorsport-igazgatója pedig elárulta, nyitottak arra, hogy 2017-től több csapat partnerei legyenek.

„Mindig is nyitottak voltunk arra, hogy ellássunk egy másik partnercsapatot motorokkal. A 2017-es és 2018-as év vonatkozásában abszolút így van, mindig nyitottak vagyunk” – mondta Arai.

A szakember hozzátette, természetesen bármilyen megállapodásról is legyen szó, részletesen megvitatják azt a McLarennel.

„A szerződésünk részleteibe nem mehetek bele, de előtte ezt csapatként meg kell vitatnunk. Ha van efféle kérés, vagy mi gondolkodunk azon, hogy motorokat adjunk egy második, vagy harmadik csapatnak, mindig nyíltan megbeszéljük majd azt a McLarennel.”

Arra a kérdésre, hogy egy második csapattal való együttműködés hasznára válna-e a Hondának a jelenlegi problémák megoldásában, Arai így felelt: „Nem hinném, mert az általunk alkalmazott „size-zero” koncepció nagyon egyedi, szóval nem tudjuk, hogy ez a módszer működne-e egy másik csapat esetében.”

„Egy dolog biztos: ha lenne egy második csapatunk, a megbízhatóság tekintetében fejlődnénk, de a teljesítménnyel kapcsolatban fogalmam sincs.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS