Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

A Honda komolyan aggódik az idei szezon miatt

A japán gyártó komoly nehézségekkel találta szemben magát az első előszezoni teszten, az első napon ugyanis az olajtartállyal akadtak gondok, a második tesztnapon pedig komolyabb problémái voltak.


A japán gyártó komoly nehézségekkel találta szemben magát az első előszezoni teszten, az első napon ugyanis az olajtartállyal akadtak gondok, a második tesztnapon pedig komolyabb problémái voltak.

A barcelonai problémák után komolyan aggódik ausztráliai motorspecifikációja miatt a McLaren motorpartnere, a Honda.

A japán gyártó komoly nehézségekkel találta szemben magát az első előszezoni teszten, az első napon ugyanis az olajtartállyal akadtak gondok, a második tesztnapon pedig komolyabb problémái voltak V6-os erőforrásával.

Ráadásul a Honda-motor a hírek szerint a teljesítmény tekintetében is elmarad a várakozásoktól, és állítólag a megbízhatósági problémák miatt kevesebb motorerővel tudtak csak dolgozni a teszteken, mint a 2016-os erőforrás esetében.

Haszegava Juszuke, a Honda motorsport-főnöke a Movistar nevű spanyol TV-nek elárulta, az olajtank újratervezése nem okoz komoly problémát, amiatt azonban nagyon aggódnak, hogy nem tudják pontosan, mi volt a gond a második tesztnapon.

„Az első napon az olajrendszerrel voltak problémák, az olajtartállyal. Normális esetben az olajtartály menedzseli az olajszintet, de idén ezzel akadnak problémák, ezért az olajtartály rendszerén módosítanunk kell” – magyarázta a japán szakember.

„A második napon mechanikai gondunk volt, és még nem tudjuk a probléma gyökerét. Ez véleményem szerint már egy sokkal komolyabb probléma. Ki kell derítenünk, mi okozta a gondokat.”

Arra a kérdésre, hogy a Honda F1-es idényét veszélyezteti-e a probléma, Haszegava így felelt: „Az olajtank határozottan nem. A mechanikai problémát még nem tudom – de természetesen aggódom emiatt.”

A jövő heti, második előszezoni teszten a Honda bevetni készül melbourne-i motorspecifikációját, ám a folyamatban lévő vizsgálatok még befolyásolhatják ezen döntését.

A meghibásodott motort kedden kiszerelték az autóból és visszaküldték Japánba, de egyelőre még nem tudni a probléma okát.

Amikor Haszegavát arról faggatták, Barcelonában a melbourne-i specifikációt használják-e jövő héten, így válaszolt: „Igen. Úgy tervezzük, de mechanikai gondunk volt, szóval jelenleg is egyeztetek a szakurai szakemberekkel a jövő heti motorról.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS