A Honda már idén felzárkózna a Mercedeshez és a Ferrarihoz

Fotó: Toro Rosso
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 05: Brendon Hartley of New Zealand driving the (28) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda leaves the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 5, 2018 in Suzuka. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Komoly célokat tűzött ki maga elé a 2019-es szezonra a Honda – a japán gyártó az idény során szeretné utolérni a motorjaival élen járó Mercedest és Ferrarit.

Komoly célokat tűzött ki maga elé a 2019-es szezonra a Honda – a japán gyártó az idény során szeretné utolérni a motorjaival élen járó Mercedest és Ferrarit.

A Honda idén már nemcsak a Toro Rossót, hanem a Red Bullt is ellátja erőforrásaival, és mivel a 2018-as szezonban komoly előrelépést sikerült elérniük a teljesítmény tekintetében, a gyártónál igencsak optimisták.

A Honda F1-es főnöke, Jamamoto Maszaszi a minap egy interjúban azt mondta, a céljuk, hogy az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon már maguk mögött tudják a Renault-t.

„Hatalmas erőfeszítéseket teszünk télen, mint ahogy tettünk természetesen eddig is” – mondta Jamamoto Maszaszi a Motorsport.com című lapnak.

„A gyártók között legalább a harmadik helyről akarunk kezdeni, aztán megpróbáljuk befogni az élen állókat a szezon során.”

A Hondánál azt remélik, a teljesítményen és a megbízhatóságon is javítani tudnak az évad kezdetére, habár a Red Bullnál számítanak arra, hogy rajtbüntetést kapnak majd motorcsere miatt a 2019-es szezon során.

A japánok viszont leszögezték, nagyobb tempóban szeretnének közeledni a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„Nem igazán szeretnénk pontos időszakot meghatározni erre, de a Mercedesnek és a Ferrarinak rengeteg tudása van a szabályok szürke zónáira vonatkozóan, szóval még előttünk járnak.”

„De négyévnyi fejlesztés és próbálkozás után úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk a helyes irányt, és tudjuk, merre tartsunk – sokkal tisztábban, mint tavaly, vagy két éve.”

„Szóval úgy gondoljuk, fel tudjuk gyorsítani a fejlesztésünket.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS