A Honda már idén felzárkózna a Mercedeshez és a Ferrarihoz - F1VILÁG.HU

A Honda már idén felzárkózna a Mercedeshez és a Ferrarihoz

HIRDETÉS
Komoly célokat tűzött ki maga elé a 2019-es szezonra a Honda – a japán gyártó az idény során szeretné utolérni a motorjaival élen járó Mercedest és Ferrarit.
Fotó: Toro Rosso

Komoly célokat tűzött ki maga elé a 2019-es szezonra a Honda – a japán gyártó az idény során szeretné utolérni a motorjaival élen járó Mercedest és Ferrarit.

A Honda idén már nemcsak a Toro Rossót, hanem a Red Bullt is ellátja erőforrásaival, és mivel a 2018-as szezonban komoly előrelépést sikerült elérniük a teljesítmény tekintetében, a gyártónál igencsak optimisták.

A Honda F1-es főnöke, Jamamoto Maszaszi a minap egy interjúban azt mondta, a céljuk, hogy az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon már maguk mögött tudják a Renault-t.

„Hatalmas erőfeszítéseket teszünk télen, mint ahogy tettünk természetesen eddig is” – mondta Jamamoto Maszaszi a Motorsport.com című lapnak.

„A gyártók között legalább a harmadik helyről akarunk kezdeni, aztán megpróbáljuk befogni az élen állókat a szezon során.”

A Hondánál azt remélik, a teljesítményen és a megbízhatóságon is javítani tudnak az évad kezdetére, habár a Red Bullnál számítanak arra, hogy rajtbüntetést kapnak majd motorcsere miatt a 2019-es szezon során.

A japánok viszont leszögezték, nagyobb tempóban szeretnének közeledni a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„Nem igazán szeretnénk pontos időszakot meghatározni erre, de a Mercedesnek és a Ferrarinak rengeteg tudása van a szabályok szürke zónáira vonatkozóan, szóval még előttünk járnak.”

„De négyévnyi fejlesztés és próbálkozás után úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk a helyes irányt, és tudjuk, merre tartsunk – sokkal tisztábban, mint tavaly, vagy két éve.”

Hirdetés

„Szóval úgy gondoljuk, fel tudjuk gyorsítani a fejlesztésünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!