A Honda már készül új autója tesztelésére

Megbízható források szerint a Honda Racing elkészült idei versenygépével, és készen áll megkezdeni idei tesztprogramját még a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt, jóllehet hivatalosan továbbra sem érkezett bejelentés.

Megbízható források szerint a Honda Racing elkészült idei versenygépével, és készen áll megkezdeni idei tesztprogramját még a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt, jóllehet hivatalosan továbbra sem érkezett bejelentés.

Az autosport.com információi szerint a brackley-i bázisú alakulat végzett 2009-es versenygépe összeszerelésével, és már utasította személyzetét arra, hogy készüljön fel a tesztelésre.

Azt nem tudni, hogy az előkészületek milyen fázisban vannak, és van-e esély arra, hogy már a jövő heti jerezi tesztprogramon pályára gördülhet az RA109-es modell, vagy csak az utolsó teszten teheti meg első köreit Barcelonában.

Egyébként az sem elképzelhetetlen, hogy a Honda Racing egy privát teszten vesz részt Angliában, és annak segítségével készül fel az idei évre.

Hivatalos bejelentés sem a Hondától, sem a csapattól nem érkezett még a tesztet illetően, ahogy a gárda jövője sem tisztázott, ugyanis a Honda leköszönő félben lévő ügyvezetője, Takeo Fukui legutóbbi nyilatkozatában még azt állította, nincs komoly érdeklődő a csapatra.

Az elmúlt hetekben számos érdeklődőt szóba hoztak a csapattal, legutóbb a Richard Branson által vezetett Virgin birodalom került képbe, ám a brit üzletember kijelentette, csak bizonyos feltételek mellett érdekelné az üzlet.

A dolog jelenlegi állása szerint az a legkézenfekvőbb, hogy a menedzsment, Nick Fry és Ross Brawn vásárolja fel az istállót, és a Mercedes-Benz közreműködésével indítja útjára az ex-Hondát a 2009-es szezonban.

A német motorgyártó állítólag hétfői határidőt szabott a brackley-i bázisú csapatnak a tárgyalások véglegesítésére, ám megbízható források szerint készen áll haladékot adni, hogy biztosítsa a csapat idei indulását.

A Honda Racing nagy valószínűséggel a Jenson Button Bruno Senna (aki brazil szponzorokat hozhat magával) párossal áll majd rajthoz az idei évben, feltéve ha rendeződik az anyagi háttere.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!