Friss hírek

A Honda még fejleszt egy vadonatúj motort 2021-re

SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 25: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leaves the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 25, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Bár pénteken bejelentette, a 2021-es szezon végén kivonul a Forma-1-ből, a Honda továbbra is mindent megtesz azért, hogy a következő szezonra egy vadonatúj V6-os erőforrással álljon elő.

A japán gyártó jelenleg két csapatot lát el erőforrásokkal: a Honda motorjait használja a Red Bull és testvércsapata, az AlphaTauri is, együttműködésük azonban a következő idény végén véget ér, a Honda ugyanis úgy döntött, távozik az F1-ből.

Takahiro Hachigo, a Honda vezérigazgatója viszont azt mondja, bár elköszönnek a Forma-1-től 2021 végén, nem állnak le a fejlesztésekkel, és mindent megtesznek azért, hogy bajnokká tegyék a Red Bullt.

„Még 7 verseny hátravan az idei évből. Jövőre pedig egy újabb idény, és mindent megteszünk azért, hogy győzzünk” – mondta a szakember.

„Jövőre egy új erőforrással indulunk, hogy jól szerepelhessünk a Red Bull-lal közösen. És a bajnoki címet tűzzük ki célul.”

A Honda 2015-ben a McLaren partnereként tért vissza az F1-be, a wokingiakkal való együttműködésük az zátonyra futott.

„Az első 3 évben rengeteget küszködtünk, de felülkerekedtünk ezen” – mondta Hachigo.

„És eddig 5 győzelmet tudtunk szerezni. Szóval bizonyos tekintetben véleményem szerint jó eredményeket tudtunk elérni ezekkel a győzelmekkel. Jövőre is mindent megteszünk, és reméljük, hogy a rajongók is kitartanak mellettünk, és támogatnak bennünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!