Friss hírek

A Honda még fejleszt egy vadonatúj motort 2021-re

Bár pénteken bejelentette, a 2021-es szezon végén kivonul a Forma-1-ből, a Honda továbbra is mindent megtesz azért, hogy a következő szezonra egy vadonatúj V6-os erőforrással álljon elő.

A japán gyártó jelenleg két csapatot lát el erőforrásokkal: a Honda motorjait használja a Red Bull és testvércsapata, az AlphaTauri is, együttműködésük azonban a következő idény végén véget ér, a Honda ugyanis úgy döntött, távozik az F1-ből.

Takahiro Hachigo, a Honda vezérigazgatója viszont azt mondja, bár elköszönnek a Forma-1-től 2021 végén, nem állnak le a fejlesztésekkel, és mindent megtesznek azért, hogy bajnokká tegyék a Red Bullt.

„Még 7 verseny hátravan az idei évből. Jövőre pedig egy újabb idény, és mindent megteszünk azért, hogy győzzünk” – mondta a szakember.

„Jövőre egy új erőforrással indulunk, hogy jól szerepelhessünk a Red Bull-lal közösen. És a bajnoki címet tűzzük ki célul.”

A Honda 2015-ben a McLaren partnereként tért vissza az F1-be, a wokingiakkal való együttműködésük az zátonyra futott.

„Az első 3 évben rengeteget küszködtünk, de felülkerekedtünk ezen” – mondta Hachigo.

„És eddig 5 győzelmet tudtunk szerezni. Szóval bizonyos tekintetben véleményem szerint jó eredményeket tudtunk elérni ezekkel a győzelmekkel. Jövőre is mindent megteszünk, és reméljük, hogy a rajongók is kitartanak mellettünk, és támogatnak bennünket.”

[su_posts template=”templates/teaser-loop.php” id=”111668,111677″ posts_per_page=”20″ taxonomy=”post_tag” order=”desc” ignore_sticky_posts=”yes”]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!