A Honda megkezdte a tárgyalásokat a Ferrarival - F1VILÁG.HU

A Honda megkezdte a tárgyalásokat a Ferrarival

HIRDETÉS

Ahogy azt sejteni is lehetett, a Honda eladósorban lévő Forma-1-es csapatának vezetője, Ross Brawn az elmúlt hetekben felkereste egykori munkaadóját, a Ferrarit egy esetleges motorszerződés reményében.

Ahogy azt sejteni is lehetett, a Honda eladósorban lévő Forma-1-es csapatának vezetője, Ross Brawn az elmúlt hetekben felkereste egykori munkaadóját, a Ferrarit egy esetleges motorszerződés reményében.

A brackley-i bázisú csapat továbbra is szponzorok és befektetők után kutat, miután a Honda decemberben bejelentette, hogy leállítja Forma-1-es programját, és azonnali hatállyal elhagyja a sportot.

Mindez nehéz helyzetbe sodorta a brit csapatot, ugyanis nem csak új tulajdonost, hanem új motorszállítót is kell találnia, hiszen a japánok már nem gyártanak több F1-es motort.

Azonban a csapatfőnök, Ross Brawn – aki korábban a Ferrari technikai igazgatójaként tevékenykedett, és ért el kimagasló sikereket –nem aggódik túlságosan a motorkérdés miatt, ami nem is csoda, hiszen jó kapcsolatai vannak az olaszoknál, akiknek amúgy is lesz szabad kapacitásuk a következő idényben, miután a Force India átnyargalt a Mercedeshez.

“A Honda már korábban kijelentette, hogy nem szállít motorokat a következő idényben, ezért is léptem kapcsolatba a Ferrarival” – mondta a brit szakember a Gazzetta dello Sportnak.

“Egyelőre még semmi nincs aláírva, ám lenyűgözött az a támogatás, amit az elnöktől, Luca di Montezemolótól, és a csapatfőnöktől, Stefano Domenicalitól kaptam. Olyan, mintha régi iskolatársak között lennél, még mindig úgy néznek rám, mint aki közülük való.”

Annak ellenére, hogy a Honda F1-es csapatának jövője továbbra is bizonytalan, a főhadiszálláson higgadtan folyik a munka, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2009-es szezonnyitóra.

“Nincs kapkodás, hiszen ahhoz, hogy az autót átalakítsuk egy új motor befogadására, legalább hat hét kell, így nem valószínű, hogy pályára tudunk gördülni a téli teszteken.”

“Ezért is tanulmányozzuk a 2010-es csomagot, amikor feljebb szeretnénk lépni a ranglétrán. A következő egy átmeneti év lesz számunkra” – magyarázta Brawn, aki ezúttal sem kívánta megnevezni, hogy konkrétan kik érdeklődnek a csapat iránt.

“Annyit mondhatok, hogy több mint egy komoly érdeklődő van. Azonban célunk továbbra is az, hogy minél több munkahelyet megmentsünk, még akkor is, ha az azt jelenti, le kell mondanom a csapatvezetői feladatokról.”

Hirdetés

Megbízható források szerint 5-6 komoly érdeklődő van a csapat felvásárlása iránt, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor legkésőbb január végén bejelentést tehet a brackley-i bázisú alakulat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!