A Honda motorja egyes helyszíneken már erősebb a Mercedesénél

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 02: Sparks fly behind Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 02, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-214VKTWXS1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
Rendkívül komoly előrelépéseket tett V6-os erőforrásával a Honda, melynek köszönhetően a japán gyártó motorjai bizonyos helyszíneken már erősebbek a Mercedesénél – ezt a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyilatkozta a Hungaroringen.

A Red Bull teljesítménye folyamatosan javult a 2019-es idény első felében, a legutóbbi három versenyből pedig kettőt az energiaital-gyárosok nyertek.

Persze nemcsak a kasztni, hanem a motor is folyamatosan fejlődik: a Honda már a harmadik motorspecifikációt használja idén, ez pedig nagyban hozzájárul Max Verstappenék remekléséhez.

„Nyilván ez az időszak nagyon fekszik nekik – és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy olykor egy autó olykor erősebb más helyszíneken” – magyarázta Lewis Hamilton.

„Az autó nem mindig van csúcsformában a szezon során. Ausztriában a Red Bull csomagja jobb volt ahhoz a pályához. Jól működött a hőmérsékleti viszonyok között, és a többi. Még hozzánk, egy jó autóhoz, illetve a Ferrarihoz képest is.”

„És ezen a hétvégén is ez lehet a helyzet. Szerintem Szingapúrban is erősek lesznek. És amikor megérkezünk majd az olyan helyszínekre, mint Monza, idén ott is teljesen más lehet a helyzet, mivel egy új erőforrásuk van.”

„Nincsenek lejjebb a motorerőt tekintve. Sőt, bizonyos helyszíneken több erővel rendelkeznek, mint mi – úgyhogy érdekes lesz látni, hogyan alakulnak majd ezek a versenyek.”

Hamilton szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a Red Bull ilyen hamar fel tudott kapaszkodni – annak ellenére, hogy csak idén kezdték el használni a Honda erőforrásait.

„Nem szabad elfelejteni, hogy többszörös világbajnokok, mindig nagyon jó autójuk volt. Ott van Adrian Newey is, aki az egyik legjobb tervezőmérnök az F1-ben.”

„Volt, hogy kicsit kevesebb motorerővel rendelkeztek, aztán kicsit kevesebb leszorítóerővel, mint a többiek. De kétségkívül felzárkóztak, és elkezdték jobban kihasználni az autójukat.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS