A Honda nem adja fel, hisz az F1-es projektben - F1VILÁG.HU

A Honda nem adja fel, hisz az F1-es projektben

HIRDETÉS

100 százalékig elkötelezett a Forma-1, illetve partnere, a McLaren mellett az előszezoni teszteken újra komoly problémákkal szembesülő Honda.


100 százalékig elkötelezett a Forma-1, illetve partnere, a McLaren mellett az előszezoni teszteken újra komoly problémákkal szembesülő Honda.

A japán gyártó erőforrásai a megbízhatóság és a teljesítmény tekintetében sem teljesítettek a várakozásoknak megfelelően Barcelonában, így a McLaren autói rendkívül kevés tesztkilométert tudtak megtenni a rendelkezésre álló 8 nap során.

Csütörtökön pedig bombaként robbant a hír, a wokingi gárda már korábbi motorpartnerét, a Mercedest is felkereste, akik állítólag nem zárkóztak el attól, hogy újra erőforrásokat szállítsanak a patinás brit istállónak.

A Hondánál viszont nem akarják feladni és kijelentették: továbbra is elkötelezettek a McLaren mellett.

„Természetesen nem erre számítottunk, amikor visszatértünk a Forma-1-be, de továbbra is 100 százalékig elkötelezettek vagyunk a sport és a McLaren iránt” – fogalmazott a Motorsport.com kérésére Haszegava Juszuke, a Honda F1-es programját irányító szakember.

„Hiszünk ebben a partnerségben, mint ahogy a McLaren is, és annak érdekében, hogy előrelépjünk, fontos, hogy csapatként folytassuk a munkát, és együtt kerekedjünk felül a szituáción.”

„A prioritást az őszinteség és a nyílt kommunikáció megtartása jelenti, és hogy tovább erősítsük a kapcsolatot a McLaren és a Honda között a nehézségek ellenére.”

„Ez nem egy rövid távra szóló projekt számunkra.”

A Hondánál azt mondják, vannak már megoldásaik az előszezoni teszteken látott problémákra, és folyamatosan igyekeznek javítani V6-os motorjuk vezethetőségén és teljesítményén.

Hirdetés

„Azok a problémák, melyekkel Barcelonában szembesültek, nyilván korlátozták a pályán töltött időnket, és extra nyomást helyeztek a felkészülésünkre. Mindazonáltal rengeteg adatot tudunk így is generálni – mint ahogy a McLaren is.”

„És nem sok különféle problémával kell megküzdenünk, habár kívülről talán úgy tűnhetett. Már Barcelonában sikerült alkalmaznunk néhány ellenintézkedést, és a második teszten bizonyítottuk, hogy ezek hatékonyak.”

„Ami pedig a teljesítményt illeti: van még terünk a fejlődésre Melbourne előtt, hogy javítsunk a motor vezethetőségén. És folyamatosan dolgozunk a fejlesztéseken, hogy több erőt sajtoljunk ki az erőforrásból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!