A Honda nem bánja, hogy kiszállt az F1-ből - F1VILÁG.HU

A Honda nem bánja, hogy kiszállt az F1-ből

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy kemény munkájuk és befektetésük gyümölcsét utóduk, a Brawn GP aratta le, a Hondánál nem bánják, hogy a tavalyi évad végén úgy döntöttek, a válság miatt leállítják forma-1-es programjukat, és azonnali hatállyal elhagyják a királykategóriát.

Annak ellenére, hogy kemény munkájuk és befektetésük gyümölcsét utóduk, a Brawn GP aratta le, a Hondánál nem bánják, hogy a tavalyi évad végén úgy döntöttek, a válság miatt leállítják forma-1-es programjukat, és azonnali hatállyal elhagyják a királykategóriát.

“Nem bánom, hogy a távozás mellett döntöttünk” – nyilatkozta a Honda vezérigazgatója, Takanobu Ito az Autoweeknek.

“Kivonulásunk után azt láttuk, hogy csapatunk fantasztikusan teljes. Azért mondom ezt, mert az eredmények nagyban annak a kemény munkának köszönhetőek, amit kivonulásunk előtt elvégeztünk.”

A Honda egyszerűen képtelen volt sikerre vinni csapatát az elmúlt években, ám miután már a tavalyi évad elején világossá vált a vezetés számára, hogy ez sem az ő évük lesz, átmozgatták erőforrásaikat az idei projektre, és a jelenlegi autó fejlesztését már nagyon korán megkezdték.

Ross Brawn pedig – mivel korábban is ő látta el a csapatvezetői feladatokat – tisztában volt ezzel, és azt is jól tudta, hogy élnie kell ezzel a kiváló lehetőséggel, ezért is volt hajlandó átvenni a csapat irányítását, és miután megmentette a brackley-i bázisú gárdát, sporttörténelmet írt, ugyanis első évében mindkét vb-címet bezsebelte.

“A Honda nagyon büszke arra, hogy sikerült ilyen simán távoznia” – folytatta Ito. “Szerintem nagyon jól kezeltük a dolgokat, mind a visszavonulás idején, mind azt követően, ugyanis megfelelően és gyorsan reagáltunk, erőforrásainkat pedig kiválóan csoportosítottuk át.”

“Azonnal nagyobb hangsúlyt fektettünk a környezetbarát technológiák fejlesztésére, ami fő irányvonalunkat képviseli. Véleményem szerint kiválóan kezeltük a dolgokat, így abszolút büszkék lehetünk magunkra.”

Bár a Honda rövidtávon nem igen látta és láthatta anyagi előnyét a kivonulásnak, mert az évad elején egy több mint 100 millió eurós csekket állított ki egykori forma-1-es csapatának, hogy fedezze az idei részvétel költségeit, Ito szerint elődje, Mr. Takeo Fakui jól döntött, hogy úgy ítélte meg, a jelenlegi gazdasági helyzetben, le kell állítaniuk forma-1-es programjukat.

“Egy évvel ezelőtt, Mr Fakui döntést hozott arról, hogy elhagyjuk az F1-et, és azt gondolom, hogy ez helyes döntés volt” – magyarázta a japán vezető. “Imádjuk a Forma-1-et, de ennél is fontosabb, hogy gondolnunk kellett a cégünkre.”

“A gazdasági válság miatt alkalmazkodnunk kellett a megváltozott környezethez, ami azt jelenti, hogy új technológiákat kellett kifejlesztenünk. Ez volt az elsődleges. Azt a sok tíz milliárd jent, amit az F1-re költöttünk, most a környezetbarát technológiák kifejlesztésére fordíthatjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!