A Honda nyitott a Forma-1-es visszatérésre

A Honda nyitott arra, hogy a jövőben valamikor visszatérjen a Forma-1-be, bár a japán gyártónál egyelőre nem gondolják úgy, hogy erre néhány éven belül sor kerül majd.


A Honda nyitott arra, hogy a jövőben valamikor visszatérjen a Forma-1-be, bár a japán gyártónál egyelőre nem gondolják úgy, hogy erre néhány éven belül sor kerül majd.

A világ egyik legnagyobb autógyártója 2008 végén intett búcsút a száguldó cirkusznak, a világgazdasági válság ugyanis lehetetlenné tette, hogy egy olyan anyagis sportágba ruházzon be, mint a Forma-1.

Bár azóta több pletyka is napvilágot látott a Honda visszatérésével kapcsolatban, ez a mai napig nem történt meg – hallani lehetett olyan hírekről is, melyek szerint a japánok már a Nemzetközi Automobil Szövetséggel is egyeztettek.

Yoshiharu Yamamoto, a Honda igazgatótanácsának tagja elmondta, elképzelhető, hogy visszatérnek a Forma-1-be – bár valószínűleg nem a közeljövőben.

„A Honda nevében nem beszélhetek, de én személy szerint imádom az autóversenyt – viszont nagyon sokat kell befektetni, ha a Forma-1-ben vagy” – mondta a szakember az Autocarnak.

„Az autósportok csúcsáról van szó, mely komoly elkötelezettséget igényel. Ugyanakkor az is igaz, hogy figyelemmel kísérjük a versenyeket, és reméljük, hogy egy napon mi is újra a részesei lehetünk mindennek.”

„Személy szerint nem gondolom azt, hogy azonnal visszatérünk, de van lehetőség a szabályváltozásokban, ami vonzó lehet számunkra. Figyelemmel kísérem a szabályokat, és ha lehetőséget kínálnának, jó volna visszatérni.”

Yamamoto kifejtette, jelenleg a túraautó-világbajnokságra (WTCC) összpontosítanak, és csak miután ebben a szériában nyertek, akkor vehetik fontolóra a Forma-1-be való visszatérést.

„Az első dolog, hogy nyernünk kell a WTCC-ben, és akkor talán távolabbi dolgokat is nézhetünk majd.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!