Költségplafon-ügy

A Honda számára már nem vonzó a Forma-1

A Forma-1 többé már nem vonzó a japán nagyvállalat, a Honda számára, jelentette ki a cégóriás új vezérigazgatója, Takanobu Ito.

A Forma-1 többé már nem vonzó a japán nagyvállalat, a Honda számára, jelentette ki a cégóriás új vezérigazgatója, Takanobu Ito.

A Honda a tavalyi év végén hagyta el a királykategóriát, anyagi problémákra hivatkozva, ám a háttérben valószínűleg sokkal inkább az elmúlt évek gyenge szereplése és szenvedése állt.

A japán nagyvállalat azonban rengeteg pénzt és energiát ölt új autója fejlesztésébe, aminek most utódcsapata, a Mercedes-Benz erőforrást használó Brawn aratja le a gyümölcseit, hiszen vezeti mindkét világbajnokságot.

Hirdetés
 

A Honda vezetése azonban elmondta, egy cseppet sem bánta meg a távozást, és a technikai megszorítások miatt, már nem vonzó számára a sport, így nem is gondolkodik azon, hogy esetleg visszatérjen a Forma-1-be.

“Nagy kár, hogy el kellett hagynunk a Forma-1-et” – mondta Takanobu Ito a Reuters hírügynökségnek. “Másfelől pedig a különböző technikai megszorítások miatt, a Forma-1 egyre kevésbé alkalmas arra, hogy a nagy cégek próbára tegyék különféle képességeiket.”

“Az újítások kipróbálására egyre kevesebb lehetőség van, így még abban az esetben sem áll szándékunkban visszatérni, ha javul a gazdasági helyzet.”

A Honda egyébként biztosan bánja, hogy nem húzta még ki az idei évet, mert a BGP 001-re átkeresztelt versenygépük, amely az ő pénzükön került kifejlesztésre, kiválóan teljesített a szezon első felében: az első hét futamból hatot megnyert, és még most is – hogy egy kissé visszaesett a teljesítménye – minden esélye megvan arra, hogy bezsebelje mindkét vb-címet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Honda számára már nem vonzó a Forma-1
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!