A Honda szándékosan lassítja motorját

A McLaren-Honda gyenge időmérő teljesítménye a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon részben annak tudható be, hogy szándékosan visszavették motorjuk teljesítményét a megbízhatóság javítása érdekében.


A McLaren-Honda gyenge időmérő teljesítménye a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon részben annak tudható be, hogy szándékosan visszavették motorjuk teljesítményét a megbízhatóság javítása érdekében.

Azt követően, hogy a téli időszakban csak kevés kilométert tudtak teljesíteni Barcelonában, így nincs sok tapasztalatuk meleg pályán, a Honda mérnökei úgy ítélték meg, hogy nem vállalhatnak túl nagy kockázatot Melbourne-ben, így visszavették egységeik teljesítményét, nehogy motort veszítsenek, hiszen idén már csak négy erőforrást használhatnak a versenyzők.

Jenson Button és Kevin Magnussen voltak a leglassabbak az időmérőn, és csak a Manor versenyzőit tudták megelőzni, akik el sem tudtak indulni a tréningen.

„Barcelonában jobb teljesítményre számítottam Ausztráliában, ám mivel nincs tapasztalatunk melegebb pályán, nem kockáztathattuk meg, hogy esetleg elveszítsünk egy motort már az első versenyen” – mondta a Honda motorsport vezére, Yasuhisa Arai.

„Egy nagyon konzervatív beállítással futunk a hétvégén, ezért is veszítünk sokat az MGU-K illetve maga a motor terén. Azonban a meleg tönkreteheti a motort, ezért úgy döntöttünk, szándékosan lefojtjuk azt, hogy sokáig bírja.”

Mivel a két hét múlva megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon még melegebb lehet, a Honda nagy valószínűséggel ott is visszaveszi motorjai teljesítményét, még ha ezzel időt is veszítenek.

Bár egyelőre az időterv nem ismert, a csapat vezetője, Eric Boullier biztos abban, hogy sikerült feltérképezniük a probléma forrását, és tudják azt is, mi lesz a megoldás.

„Megvan a probléma forrása, és már ezen a hétvégén kevesebb gondunk volt, mint a téli tesztek során” – mondta a csapatfőnök.

„Ez mindenképpen jó hír, sikerült előrelépést elérnünk. Megvan a megoldás, és azon dolgozunk, hogy visszatérjünk. De hogy mikor? Ezt még nem tudom. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető leggyorsabban versenyképesek legyünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!