A Honda távozásával Verstappent is bukhatja a Red Bull - F1VILÁG.HU

A Honda távozásával Verstappent is bukhatja a Red Bull

HIRDETÉS
Komoly bajba kerülhet a Red Bull Forma-1-es csapata azt követően, hogy a Honda bejelentette, a 2021-es idényt követően kivonul a száguldó cirkuszból. Amellett, hogy az osztrák istállónak új motorszállítót kell találnia, az sem kizárt, hogy elveszítik Max Verstappent!
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 25: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive during practice ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 25, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Honda pénteken jelentette be, miután változtak a prioritások az autóiparban, és a karbonsemlegesség elérésére helyezik a hangsúlyt a jövőben, 2022-től már nem vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben.

Mindez azt jelenti, hogy a Red Bullnak – valamint az AlphaTaurinak – új motorszállítót kell találnia.

A hírek szerint viszont az energiaital-gyárosok számára még ennél nagyobb problémákat is okozhat a Honda távozása: úgy tudni, Max Verstappen szerződésében van egy záradék, mely a Red Bull motorpartnerének státuszával kapcsolatos. A Honda távozása pedig lehetővé teheti a holland számára, hogy idő előtt távozzon a csapattól.

Verstappennel még idén hosszabbított szerződést a Red Bull: a fiatal pilóta a 2023-as idény végéig kötelezte el magát a csapattal.

Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója egyébként épp az elmúlt hetekben fogalmazott úgy, pontosan tudják, versenyképes motorral kell rendelkezniük, ha meg akarják tartani Verstappent.

„Ami azt illeti, Maxnak 2021-re van fix szerződése. De pontosan tudjuk, hogy egy versenyképes motort kell adnunk neki” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója még szeptember közepén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!