A Honda újra szövetségre lépne a McLarennel? - F1VILÁG.HU

A Honda újra szövetségre lépne a McLarennel?

HIRDETÉS
Sajtóértesülések szerint már kapcsolatba lépett egymással a McLaren és a Honda egy lehetséges együttműködés kapcsán – a felek szeretnék megfelelően feltérképezni lehetőségeiket a 2026-os új motorszabályok érkezésének idejére.
Pato O'Ward, McLaren

A McLaren és a Honda a V6-os hibrid éra elején, 2015 és 2017 között már dolgozott együtt, partnerségüknek azonban a sikertelenség miatt idő előtt véget vetettek. A Honda később a Red Bull csapatainak partnere lett, az energiaital-gyárosokkal pedig 2021-ben és 2022-ben is világbajnoki címet szereztek.

Bár a japánok a 2021-es szezon végén kivonultak a Forma-1-ből, továbbra is gyártanak motorokat a Red Bullnak – egészen 2025 végéig. Mivel 2026-ban megváltoznak a motorokra vonatkozó regulák az F1-ben, a Honda közel maradt a sportághoz, nemrég pedig jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), hogy a Red Bull Ford, az Audi, a Mercedes, a Ferrari és az Alpine mellett hajlandó lehet motorokat szállítani a száguldó cirkusz csapatainak.

Az nemrég biztossá vált, hogy a Honda együttműködése a Red Bull-lal 2025 után nem folytatódik, az osztrák csapat ugyanis a Forddal kötött stratégiai partnerséget – a Honda jövőbeli F1-es programja pedig nagyban függ attól, hogy sikerül-e komoly partnerre lelnie.

Úgy hírlik, a japán gyártó már kapcsolatba lépett a McLarennel egy esetleges újabb együttműködés kapcsán, a Hondával azonban a Williams csapatát is összefüggésbe hozták. Jelenleg mindkét csapatot a Mercedes látja el motorokkal a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!