Friss hírek

A Honda világbajnok akar lenni utolsó F1-es évében

PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 25: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 25, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Bár az idei szezon végén kivonul a Forma-1-ből a Honda, a japán gyártó mindent megtesz azért, hogy győzelmekhez, és ha lehet, világbajnoki címhez segítse a Red Bullt.

A Honda tavaly ősszel sokkolta a közvéleményt váratlan bejelentésével, miszerint a 2021-es szezon végén befejezi F1-es szereplését. Döntése nehéz helyzet elé állította két partnercsapatát, a Red Bullt és az AlphaTaurit, egyelőre még nem is lehet tudni, hogy e két istálló jövőre milyen motorokkal áll rajthoz a Forma-1-ben.

A Red Bull azt szeretné, ha továbbra is a Honda erőforrásaival versenyezhetne, ehhez azonban az kellene, hogy befagyasszák a motorfejlesztéseket a Forma-1-ben.

2021-re viszont még fejleszt egy vadonatúj motort a gyártó, melytől természetesen komoly eredményeket is várnak.

„Természetesen fejlesztjük új erőforrásunkat 2021-re – nemcsak a teljesítményen, hanem a megbízhatóságon is igyekszünk javítani. Aztán látni fogjuk majd helyzetünket a Mercedes mögött, és persze a többiek sem alszanak a holtszezonban” – mondta Toyoharu Tanabe, a Honda technikai igazgatója.

„Nagyon rövid holtidény áll rendelkezésünkre, de a Forma-1-ben mindenki a maximumot teszi abba, hogy versenyeket nyerjen, mint ahogy bajnoki címeket. Szóval nem könnyű kijelenteni azt, hogy győzni fogunk. Másfelől viszont nagyon szeretnénk még több futamot nyerni, és aztán harcolni a bajnoki címért 2021-ben. Szóval nagyon keményen dolgozunk erőforrásunkon a következő szezonra.”

A Red Bull és a Honda az abu dhabi győzelemmel remek formában zárta a 2020-as szezont, Tanabe pedig azt mondja, rengeteg mindent megtanultak az elmúlt években.

„Összességében erős eredmény volt ez a Honda részéről – jó, hogy így zártuk a szezont. És szintén pozitívum, hogy tanultunk az előző szezonokból: javítottunk a megbízhatóságunkon. Olyannyira, hogy versenyzőnként csak 3 erőforrást használtunk fel, nem kaptunk büntetést extra motorok használata miatt.”

„Ahogy korábban bejelentettük, a Honda a következő idény végén kivonul a Forma-1-ből. De a célunk ugyanaz maradt: világbajnoki címet akarunk nyerni. Partnercsapatainkkal közösen nagyon keményen dolgozunk a holtidényben, hogy még több teljesítményt találjunk, és megerősödve térjünk vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek