Friss hírek

A Honda világbajnok akar lenni utolsó F1-es évében

Bár az idei szezon végén kivonul a Forma-1-ből a Honda, a japán gyártó mindent megtesz azért, hogy győzelmekhez, és ha lehet, világbajnoki címhez segítse a Red Bullt.

A Honda tavaly ősszel sokkolta a közvéleményt váratlan bejelentésével, miszerint a 2021-es szezon végén befejezi F1-es szereplését. Döntése nehéz helyzet elé állította két partnercsapatát, a Red Bullt és az AlphaTaurit, egyelőre még nem is lehet tudni, hogy e két istálló jövőre milyen motorokkal áll rajthoz a Forma-1-ben.

A Red Bull azt szeretné, ha továbbra is a Honda erőforrásaival versenyezhetne, ehhez azonban az kellene, hogy befagyasszák a motorfejlesztéseket a Forma-1-ben.

2021-re viszont még fejleszt egy vadonatúj motort a gyártó, melytől természetesen komoly eredményeket is várnak.

„Természetesen fejlesztjük új erőforrásunkat 2021-re – nemcsak a teljesítményen, hanem a megbízhatóságon is igyekszünk javítani. Aztán látni fogjuk majd helyzetünket a Mercedes mögött, és persze a többiek sem alszanak a holtszezonban” – mondta Toyoharu Tanabe, a Honda technikai igazgatója.

„Nagyon rövid holtidény áll rendelkezésünkre, de a Forma-1-ben mindenki a maximumot teszi abba, hogy versenyeket nyerjen, mint ahogy bajnoki címeket. Szóval nem könnyű kijelenteni azt, hogy győzni fogunk. Másfelől viszont nagyon szeretnénk még több futamot nyerni, és aztán harcolni a bajnoki címért 2021-ben. Szóval nagyon keményen dolgozunk erőforrásunkon a következő szezonra.”

A Red Bull és a Honda az abu dhabi győzelemmel remek formában zárta a 2020-as szezont, Tanabe pedig azt mondja, rengeteg mindent megtanultak az elmúlt években.

„Összességében erős eredmény volt ez a Honda részéről – jó, hogy így zártuk a szezont. És szintén pozitívum, hogy tanultunk az előző szezonokból: javítottunk a megbízhatóságunkon. Olyannyira, hogy versenyzőnként csak 3 erőforrást használtunk fel, nem kaptunk büntetést extra motorok használata miatt.”

„Ahogy korábban bejelentettük, a Honda a következő idény végén kivonul a Forma-1-ből. De a célunk ugyanaz maradt: világbajnoki címet akarunk nyerni. Partnercsapatainkkal közösen nagyon keményen dolgozunk a holtidényben, hogy még több teljesítményt találjunk, és megerősödve térjünk vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!