A Hondának nem okozna gondot, ha újra együtt kellene dolgoznia Alonsóval - F1VILÁG.HU

A Hondának nem okozna gondot, ha újra együtt kellene dolgoznia Alonsóval

Semmiféle kifogása nem lenne a Hondának azzal kapcsolatban, hogy újra együtt dolgozzon Fernando Alonsóval. A japán gyártó az Aston Martinnal lép majd szövetségre, bár az erősen kérdéses, hogy a kétszeres világbajnok 2026-ban még aktív tagja lesz a Forma-1-es mezőnynek.

Az Aston Martin és a Honda szerdán jelentették be, az új motorszabályok bevezetésekor, 2026-ban szövetségre lépnek majd. A brit csapat jelenleg a Fernando Alonso – Lance Stroll kettőssel áll rajthoz az F1-ben, előbbi versenyző pedig 41 évével a jelenlegi mezőny rangidősének számít.

Alonso jelenleg érvényes szerződése 2024 végéig szól a csapatnál, nemrég pedig jelezte, nem tartja kizártnak, hogy néhány évig még marad a Forma-1-ben. Az Aston Martin Hondával kötött megállapodása 2026-tól érvényes, az tehát kérdéses, hogy a kétszeres világbajnok akkor itt lesz-e még a mezőnyben, a Hondának mindenesetre nem lenne kifogása az ellen, hogy újra együtt dolgozzon a spanyollal. Pedig a felek viszonya nem volt felhőtlen a McLarennél eltöltött közös évek után, egy alkalommal például Alonso nemes egyszerűséggel „GP2-es motornak” titulálta a japánok akkor igencsak gyenge erőforrását.

 

„Ha újra össze kellene állnunk Alonsóval, mint versenyzőnkkel, nem lenne semmiféle kifogásunk ellene” – mondta a Honda Racing Corporation elnöke, Koji Watanabe szerdán, egy sajtótájékoztatón.

Martin Whitmarsh, az Aston Martin vezérigazgatója elárulta, a Hondával való egyeztetések során Alonso jelenléte nem képezte vita tárgyát.

„Nem, nem esett szó róla. Alonso egyértelműen nagyszerű munkát végez a csapatnál, és nagyon örülünk annak, hogy itt van velünk. Nagyban hozzájárul a munkánkhoz a pályán és azon kívül is” – mondta a szakember. „Nyilván beszélgettem Fernandóval egy kicsit arról az irányról, mely felé tartani szeretnénk. Ő egy nagyon intelligens személy.”

„Biztos vagyok benne, hogy mindenki bizonyos megnyilvánulásokra utal, amik talán a küzdelem hevében hangzottak el, és melyek igencsak emlékezetesek egyesek számára. De azt gondolom, érti és tiszteli azt, amit a Honda csinál.”

„A Honda megnyerte a 2021-es és 2022-es bajnokságot, és hacsak nem győzzük le őket idén, újra megteszik. Szóval nagyszerű partnerek számunkra. És azt gondolom, ezt Fernando is látja. 2026 viszont talán kívül esik a jelenlegi tervein. Egy olyan autót kell adnunk alá, mellyel rendszeresen futamokat nyerhet. Idén nagy előrelépést tettünk, de még nem tartunk ott, ahol kellene.”

„Tovább folytatjuk a csapatunk és létesítményeink fejlesztését, és erősebbek leszünk. És 2026 előtt biztosan lesznek egyeztetéseink Fernandóval kapcsolatban. Remélem, hogy még itt lesz jó néhány évig, és nagyszerű lenne, ha ugyanolyan fitt és versenyképes lenne, mint ma. Szóval fantasztikus lenne, ha 2026-ban is ő ülne az autónkban.”

A Hondánál azt mondják, nem akarnak beleszólni abba, hogy az Aston Martin milyen versenyzőkkel áll rajthoz partnerségük idején.

„Álláspontunk változatlan, és azt gondolom, a versenyzők kiválasztása teljes mértékben a csapaton múlik, nem olyasvalamiről van szó, amibe nekünk, mint motorgyártónak bele kellene szólnia” – folytatta Watanabe. „A csapatra bízzuk a versenyzők kiválasztását.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Hondának nem okozna gondot, ha újra együtt kellene dolgoznia Alonsóval
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!