Friss hírek

A Hungaroringen javítana a Force India

Elégedetlen a hockenheimi versenyhétvégével a Force India versenyzőpárosa. A csapatnál abban bíznak, a Magyar Nagydíjon sikerül javítaniuk.


Elégedetlen a hockenheimi versenyhétvégével a Force India versenyzőpárosa. A csapatnál abban bíznak, a Magyar Nagydíjon sikerül javítaniuk.

Nico Hülkenberg és Paul di Resta kiválóan szerepeltek a Német Nagydíj esőáztatta időmérő edzésén, a versenyen azonban nem tudták tartani az élmezőny tempóját.

Hülkenberg végül a negyedik helyről rajtolva kilencedik lett, míg csapattársa pont nélkül zárta a futamot.

„Oké, szereztünk két pontot, ám nem tudtunk olyan jó eredményt elérni, mint Valenciában” – nyilatkozta Hülkenberg az Autosportnak.

„Nagyon jó eredményt értünk el ott, de Silverstone-ban és Hockenheimben nehéz dolgunk volt. Szóval kissé hullámvasútszerű a szereplésünk, jó volna, ha sikerülne mindig a csúcson maradnunk. Ha minden összejön, pontokat szerezhetünk. Ha nem, akkor nem tudunk a legjobb tíz közé jutni. Minden tekintetben 100 százalékot kell adnunk.”

A német pilóta hozzátette, nem is az autó tempójával, sokkal inkább a túlzott gumikopással voltak problémáik a vasárnapi versenyen.

„A rajtpozíció nyilvánvalóan remek volt, a futam azonban kemény volt, sokat kellett védekeznem. A tempóval nem volt baj, de a gumik kicsit jobban koptak, ez pedig végül a kilencedik helyig vezetett.”

Csapattársa, Paul di Resta elmondta, ha szeretnék utolérni a pontverseny hatodik helyén álló Saubert – melynek előnye 34 pont a nyolcadik pozícióban tanyázó Force Indiával szemben –, akkor jobb teljesítményre lesz szükségük.

„Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Lotusok és a Sauberek” – így di Resta.

„Muszáj előttük lennünk, de Németországban egyértelműen jobb tempóval rendelkeztek, mint mi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!